SKAT tjekker din firmabil

SKAT har kig på 1.500 østjyske luksusbiler. - Har du glemt at betale skat af bilen?

Skal der ikke ske beskatning af firmabilen?
Det spørgsmål stiller SKAT i øjeblikket til selskaberne i det midtjyske. Det skyldes, at det ved en samkøring af SKATs oplysninger har vist sig, at der er over 1.500 selskaber i Midtjylland, der i 2009 har haft varebiler indregistreret til privat benyttelse, uden der er lønoplyst fri firmabil.

Det undrer os, at disse selskaber ikke har lønoplyst fri firmabil, når bilerne er indregistreret til at køre privat, oplyser specialkonsulent Jan Laursen. En sådan registrering, som koster min. 2.500 kr. ekstra om året, må betyde, at bilerne også forventes anvendt til privat kørsel enten af en ansat eller af selskabets ejer.

<b>Disse luksusbiler har SKAT kig på:</b>
- Vi har i første omgang valgt at undersøge "luksusbilerne", som f.eks. Audi Q7, VW Touareg, Porsche Cayenne, Mercedes ML, BMW X5, Lexus RX300, Landrover og lignende biler, som alle har en nypris på over en halv million kr., siger Jan Laursen, der tilføjer, at beskatningsbeløbet for disse biler ligger på 100.000 kr. årligt og opefter.

<b>Men andre slipper heller ikke</b>
- Men kører du i en varebil indregistreret til privat kørsel, og vi ikke kan se, at der sker beskatning af fri bil, så kan du forvente en kontakt fra SKAT, uanset hvilket mærke, det drejer sig om.

- Det vil nok genere de flestes retfærdighedssans, hvis en ansat eller en ejer af en virksomhed uden konsekvenser kan køre privat i en dyr "luksusbil", som alle dem, der betaler den skat de skal, er med til at betale for, udtaler Jan Laursen, der samtidigt understreger, at det er selskabet, der har ansvaret for at indberette fri bil korrekt.

<b>Risiko for bøder</b>
- Vi har mulighed for at udstede bøder af samme størrelse som skatteforhøjelsen til de selskaber, der ikke har orden i beskatningen, tilføjer Jan Laursen.

- Vi vil derfor opfordre virksomhederne og deres rådgivere til at være ekstra opmærksom på, at varebiler indregistreret til privat benyttelse også bliver behandlet moms- og skattemæssigt korrekt, hvorved bøderne undgås. Rettelser kan i mange tilfælde foretages ved indberetning til E-indkomst, slutter Jan Laursen.