Skal lede soldaterhjem i Afghanistan

To kvinder fra Lystrup Kirke skal stå i spidsen for KFUM's soldatermission i Camp Bastion.

Mette Mejlgaard - Lystrup - og Lene Gregersen - Aabybro- skal nu arbejde som soldaterhjemsledere i Camp Bastion i Afghanistan. De er ansat af KFUM's Soldatermission.
Den 8. august udsendes de fra Lystrup kirke, og den 12. august sætter de sig i et fly sammen med danske soldater for at arbejde frem til februar 2011.

Inden har de unge kvinder ligesom soldaterne skrevet afskedsbreve, hvis det værst tænkelige skulle ske, men de er ikke bange, kun spændte, og de føler, de har et kald til at tage sig af soldaterne, fremgår det af en pressemeddelelse fra KFUM's soldatermission.

Mette og Lene mødte hinanden på Skrødstrup efterskole, og de kender hinanden rigtig godt. Veninderne ved udmærket, at de skal ned og arbejde hårdt i heden og ofte vil de blive kaldt både "madmor" og "sjælesørger". Soldaterhjemmet er et kristent hjem, hvor alle er velkomne uanset tro og holdninger. Det er et fristed/ et helle midt i krigen i Afghanistan. Her slapper soldaterne af, og her er ingen mere end andre: Alle har lige høj værdi uanset militærrang, lyder det fra KFUM.

Mette Mejlgaard kommer fra et job som soldaterhjemsleder i Sønderborg. Oprindelig stammer hun fra Lystrup ved Århus, hvor hun er inkarneret KFUM- spejder. Den 25-årige kvinde glæder sig til arbejdet i Afghanistan. Efter eget udsagn er det ikke eventyret under fremmede himmelstrøg, hun søger, men at være der, hvor soldaterne er.

25-årige Lene Gregersen er nyuddannet diakon/ pædagog fra Århus. Hun har arbejdet på flere soldaterhjem i Danmark.