Sigtet drabsmand begår selvmord

En 42-årig mand, som politiet sigtede for at have dræbt den forsvundne Lisbet Nielsen, har begået selvmord i arresten

Forsvarer Hans Kjellund, Århus, oplyser til TV 2 | ØSTJYLLAND, at hans klient, en 42-årig mand, har begået selvmord. Det skete i hans celle i Århus Arrest kun en time før, han skulle fremstilles i grundlovsforhør i Byretten i Århus. Det var arrestpersonalet, der fandt ham.

Forsvareren har lovet politiet, at han ikke vil fortælle, hvordan det lykkedes arrestanten at tage livet af sig.

Det har ikke været muligt at få bekræftet arrestantens identitet, men ifølge dagens udgave af Ekstra Bladet er der tale om den 42-årige Bjarne Østergaard Madsen, der to gange tidligere er dømt for drab.

Som 23-årig blev han idømt forvaring på en psykiatrisk institution efter at have kvalt sin daværende kæreste, den 21-årige Vivian Nielsen i Herning.

Dengang blev han vurderet til at være skizofren og derfor uegnet til afsoning i fængsel. Det har ikke været muligt at få oplyst, hvor længe det er siden, Retslægerådet ophævede forvaringsdommen.

<b>Dømt for drab som 16-årig</b>
Bjarne Østergaard Madsen blev første gang dømt for drab, da han var 16 år. På grund af sin unge alder fik han kun tre års fængsel for at have kvalt sin 15-årige kæreste i Kibæk i Vestjylland. Han afsonede to år af dommen.

Ifølge Ekstra Bladet anholdt politiet fredag aften Bjarne Østergaard Madsen på hans hjemadresse i Herning og sigtede ham for at have dræbt den 46-årige sygeplejerske Lisbet Nielsen fra Risskov. Lisbet Nielsen blev sidst set forrige fredag.

Ifølge Ekstra Bladet var Bjarne Madsen kæreste med den forsvundne. Politiet oplyste tidligere i dag, at man trods sigtelsen for drab endnu ikke har fundet Lisbet Nielsen. Det er ikke oplyst, hvordan Bjarne Madsen juridisk forholdt sig til sigtelsen for drab.