Rekordår for Mols-Linien: Største overskud nogensinde

Over 1 mio. personbiler tog turen med færgen over Kattegat

Foto: TV2OJ / Henning Bagger - Scanpix

2016 har været helt fantastisk for Mols-Linien, som har fragtet flere personer over Kattegat end nogensinde før. Det giver det største overskud og højeste omsætning i rederiets 50-årige historie.

12 pct. flere personbiler har benyttet færgerne, og overskuddet er steget med 115 pct. fra 34,5 mio. kr. til 74,3 mio. kr.

- Den omstilling, vi lavede i 2011, har vist sig at bære frugt. Nye og større færger har sammen med effektiviseringer sikret det flotte resultat, lyder det fra Mols-Liniens adm. direktør, Søren Jespersen, til tv2oj.dk.

Læs også Kunderne strømmer til Mols-Liniens hurtigfærger

For fem år siden lavede man en såkaldt turnaround, hvor rederiet havde som mål at trimme arbejdsgange og væsentlig dele af forretningen.

- Siden dengang har vi halveret antallet af medarbejdere, automatiseret så meget som muligt og har flyttet 99 % af vores salg til web og via vores app. Servicen er i den forbindelse kun blevet bedre for kunderne, forklarer Søren Jespersen.

København til Aarhus på to timer

Et af de forretningsområder, der har været i stor vækst, er erhvervstrafikken. Ifølge direktøren har langt flere end tidligere fået øjnene op for fordelene ved at rejse med færgen.

- Der er stor efterspørgsel på vores morgenture, fordi mange forretningsrejsende har fundet ud af, hvor effektivt det er. De kan få deres morgenmad på færgen og tjekke mails undervejs, fortæller Søren Jespersen.

Læs også Salg af aktier i Mols-Linien lukker snart

Mols-Linien oplever også, at mange jyske håndværkere tager færgen for at komme på job i København.

- Erhvervstrafikken har generelt oplevet en vækst på 13 %, oplyser direktøren.

Forventer fortsat vækst

Og forventningerne til i år er, at rederiet fortsætter den imponerende vækst.

- Gennem et godt og stabil salg skal vi nå et positivt resultat mellem 90-110 mio. kr. i 2016. Det tror jeg på, vi kan, slår Søren Jespersen fast.

For at målet kan blive indfriet skal 1,3 mio. enheder benytte sig af Mols-Linien gennem året. I marts 2017 kommer der så også en ny færge til rederiet, så direktøren er særdeles fortrøstningsfuld for fremtiden.