Salg af aktier i Mols-Linien lukker snart

Fondsbørsen har sagt god for en afnotering af rederiet

Da kapitalfonden Polaris i stort tal begyndte at købe aktier i Mols-Linien sidste år, var det med det erklærede formål at overtage den fulde kontrol med selskabet.

I december, da Polaris sad på godt 80 procent af aktierne i selskabet, bad selskabet derfor om at få Mols-Linien afnoteret på fondsbørsen i København, så aktien ikke længere kan handles der.

Og nu har fondsbørsen - der retteligt hedder Nasdaq Copenhagen - så besluttet at imødekomme ønsket.

Uforstående over for afgørelsen

Eneste forudsætning er, at Polaris skal tilbyde at købe de resterende aktier tilbage til samme kurs, som man tidligere har tilbudt de øvrige aktionærer.

Thomas Tang, der har repræsenteret mindretalsaktionærerne i kampen imod en afnotering, er meget uforstående over for afgørelsen.

Færge får hjælp af slæbebåd for at komme ud

- Afnoteringen har ikke kun betydning for Mols-Linien, men den sætter også et stort spørgsmålstegn ved den generelle beskyttelse af minoritetsaktionærer.

- Det er skadeligt for det danske aktiemarked i almindelighed og for småaktionærer, der stilles væsentligt ringere fremover, siger han til Ritzau.

Kan beholde deres aktier

De nuværende investorer kan vælge at beholde deres aktier i selskabet, men de vil formentlig få langt sværere ved at komme af med dem igen, fordi de selv skal finde en køber.

Derfor kan der være en del, der torsdag vil forsøge at skille sig af med deres aktier, vurderer Thomas Tang.

- Men grundlæggende er Mols-Linien efter min mening fortsat en interessant investering.

- Derfor kunne det godt ligne en købsmulighed for en langsigtet investor, der kan leve med et unoteret setup.

Polaris tilbød i august de øvrige aktionærer at købe aktier til en pris af 40 kroner stykket, men siden da er kursen steget til 97, blandt andet i kraft af den positive turnaround, som selskabet har været igennem.