Planlagte angreb på politiet

Unge indvandrere siger, at de bevidst lokker betjente i baghold for at kunne angribe dem.

Siden torsdag har politiet patruljeret heftigt i Gellerup. Området omkring Bazar Vest er under massiv overvågning, og de unge indvandrere her får ikke meget snor. Men meget tyder nu på, at de unge andengenerationsindvandrere slet ikke er så utilfredse med politiets tilstedeværelse. For lørdagens voldsomme sammenstød ved Bazar Vest mellem politi og indvandrere var i følge flere kilder, der var til stede, et bevidst bagholdsangreb mod politiet.

- Der er ingen tvivl om, at nogle af de unge, der var til stede, selv opsøger ballade med politiet, siger formanden for Multikulturel Forening, Rabih Azad Ahmed til TV 2 / Østjylland.

Rabih Azad Ahmed var selv tilstede ved Bazar vest under lørdagens sammenstød.

- Efter det jeg selv har set, vil jeg sige, at det er ikke usandsynligt, at der er nogle unge, der kan finde på at lave bagholdsangreb mod politiet, fortsætter Rabih Azad Ahmed.

I de sidste fire dage har TV 2 / Østjylland været i kontakt med flere medlemmer af den såkaldte hårde kerne af unge kriminelle i Gellerup. Fælles for dem alle er, at de har et udtalt had til politiet og at de kun vil udtale sig når kameraet er slukket. Flere bekræfter at de selv forsøger at lokke politiet til, ved at starte slagsmål og småbrande. Når politiet så bliver tilkaldt ligger sten og kasteskyts parat i nærheden.På gangbroen over Edwin Rahrsvej i Gellerup fandt politiet igår et mindre stendepot. Det var også her at en politibil, lørdag, blev angrebet med sten og fik forruden knust.

Politi

Mand bragt på hospitalet efter slag og spark i hovedet

renovering

Danskerne vil bruge feriepenge på boligen - og det er et problem, siger eksperter

Motorvej

play Tilbageblik: Så længe har man drømt om en motorvej

b14e5dad-b348-4b49-98bc-975d205c3617

Forskere har på rekordtid gjort banebrydende blodprop-opdagelse

Vejret

Solrig lørdag vil smage af forår - lille risiko for byger

glatte veje111

Pas på i trafikken: Der kan være glat