Pige melder fætter for voldtægt

19-årig mand fra Gellerup sigtes for voldtægt og trusler mod sin kusine

En 19-årig mand fra Århus er blevet sigtet for at have voldtaget sin seks år yngre kusine på et hotel i Randers i weekenden.

Den kun 13-årige pige, der også er fra Århus, gik lørdag morgen sammen med sin mor til politiet i Århus og fortalte, at hun var blevet voldtaget af fætteren ved tretiden om morgenen. Sammen havde de lejet sig ind på et værelse på Hotel Randers. Politiet ønsker ikke at oplyse, hvad deres ærinde i Randers var.

- Vi vil ikke sige, hvorfor de skulle til Randers, eller hvordan den 19-årige stiller sig til sigtelsen, siger kriminalkommissær Viggo Knudsen fra Århus Politi.

I første omgang undlod politiet at anholde den 19-årige, mens anmeldelsen blev undersøgt nærmere.

- Det er altid svært i den slags sager, hvor kvinden frivilligt går med, siger Viggo Knudsen.

Onsdag anholdt politiet så manden, efter at han dagen forinden ifølge pigens forklaring havde generet og truet hende. Pigen har fortalt politiet, at hun mødte ham tilfældigt på gaden i Gjellerupkvarteret i bydelen Brabrand, hvor begge bor.

- Hun sagde, at han havde revet hende i håret og generet hende groft, herunder med trusler. Det gjorde sagen mere alvorlig, og dagen efter tog vi ud for at anholde ham, siger Viggo Knudsen.

Torsdag middag vil en dommer under et grundlovsforhør tage stilling til, om den 19-årige mand skal varetægtsfængsles. /ritzau/