Ny legestue for århusianske fædre

Ny legestue for fædre skal give mænd mulighed for at diskutere børn med andre mænd og få gode råd fra sundhedsplejersker.

Strækmærker, fødselssmerter og ammevaner fylder ofte meget, når nybagte mødre sætter sig sammen i mødregrupper og diskuterer de kære små.

En ny legestue skal nu give århusianske fædre mulighed for at mødes og lave aktiviteter med deres børn helt uden, at mor er med.

- Århus Kommune har en målsætning om, at fædrene i Århus skal tage en større del af barselsorloven og dermed tage del i barnets liv. Jeg har fået en del henvendelser fra fædre, der mangler et sted at mødes med andre fædre, og derfor vil vi gerne hjælpe med at stille lokaler til rådighed, siger formanden for Børn og Unge-udvalget, Jacob B. Johansen (S), til Nyhedsavisen.

Ifølge avisen går forslaget konkret ud på, at Dagplejehuset på Langenæs to en halv time om ugen vil åbne dørene for fædre og deres børn. Her vil mændene kunne tale med andre mænd om orlov, job og andre aspekter af det at blive far, og der vil stå pædagoger og sundhedsplejersker til rådighed.