Lokale byger med torden på vej mod Østjylland

Solen vil stadig være fremme onsdag, men om eftermiddagen truer byger og torden ifølge DMI den østjyske sommerstemning

Der er meldinger om risiko for lokale tordenvejr over Østjylland onsdag. Her et lyn over Højbjerg i slutningen af april. Arkivfoto. Foto: Niels J. Plougmann / Privatfoto

Vi er næsten blevet helt vant til høj sol og ditto temperaturer efter ikke færre end seks sommerdage med temperaturer over 25 grader her i maj.

Men onsdag må der et tordenskrald til i det østjyske. I hvert fald hvis man skal tro dagens vejrudsigt fra Danmarks Meteorologiske Institut, DMI. 

- I løbet af dagen dannes byger, som om eftermiddagen kan være med torden, skriver DMI i regionaludsigten for onsdag. 

Læs også Maj kan blive den varmeste i over 100 år

- Der er risiko for byger både onsdag og torsdag. Hvis de optræder vil det formentlig være mellem kl. 14 og 19, fortæller Jens Ringgård Christiansen, der er vejrvært på TV2.

- Bygerne kan godt lokalt være hidsige, men de fleste vil opleve, at det holder helt tørt. Risikoen for byger mere udbredt er større fredag og lørdag.

01:15

VIDEO: Se vejrudsigten for Østjylland for ugen op mod pinse.

Luk video

Temperaturer over 20

Bortset fra tordenvejret ser det fine sommervejr imidlertid ud til at fortsætte onsdag.

I Østjylland lover DMI temperaturer op mellem 20 og 26 grader og svag til jævn vind fra nord. 

- Vinden er primært fra en nordvestlig retning, og det betyder også, at temperaturerne vil være ganske høje. De kan godt komme op lokalt og ramme de 25 grader, men det vi ellers ser generelt, er nok mellem 22 og 24 grader, siger Jens Ringgård Christiansen. 

Dann Schou Warley fra Auning på Djursland måtte tjekke både det digitale og det analoge termometer, inden hun var overbevist. Men den var god nok: Der er hamrende hedt, hvis man befinder sig direkte i solen i disse dage. Foto: Dann Schou Warley