Let at svindle med fluesmækker

Kritik af fluesmækkere til Dankort efter pizzabud er anholdt, mistænkt for at have afluret 24 dankort.

Sikkerheden ved brug af fluesmækker er påny i fokus, efter at et 19-årigt pizzabud fra Århus er sigtet for bedrageri for 1,5 mio. kr. Det skriver URBAN.

Pizzabuddet har tilsyneladende i 24 tilfælde afluret den trecifrede kontrolkode og udløbsdato på dankortet, når han leverede pizzaer til kunder, der betalte via en fluesmækker.

Sammen med oplysningerne på kvitteringen har pizzabuddet - sammen med nogle medsammensvorne - efterfølgende kunnet købe varer og spille poker på internettet. Det er sket i 117 tilfælde.

Hos Payment Business Services, PBS, så man gerne, at fluesmækkeren blev sendt til de evige terminalmarker, skriver URBAN.

- Det er den ældste og mindst sikre terminaltype, og det er helt klart vores ønske, at fluesmækkerne skal udfases og erstattes af mere sikre terminal-løsninger. Men som reglerne er nu, er det jo lovligt at have en fluesmækker, siger Søren Winge, pressechef i PBS.

Se mere i TV2 | ØSTJYLLAND kl. 19.30.

Tidligere nyhed om sagen:<A href="http://www.tv2oj.dk/nyhe_nyhed_s.asp?newsID=16505" target=_blank>Pizzabud malkede dankort</A> (6/1-2007)