Laver musik med bevægelser

Spiller uden at røre instrumentet

05:45

1 af 2

Musik kan have mange ansigter. Det demonstrerer Wayne Siegel mandag i Go' Aften Østjylland. Her opfører den amerikansk fødte komponist et uddrag af et af sine seneste værker "Two Hands (Not Clapping)".

Men hvor de fleste andre komponister ville opføre musik ved hjælp af instrumenter og noder, går Wayne Siegel helt andre veje. Hans instrument er en computer med indbygget kamera, og måden han spiller på, er ved at bevæge sig foran skærmen. 

- Det er interaktiv musik. Jeg interagerer med computeren. Den komponerer musikken i forhold til mine bevægelser, fortæller han.

Komponerer på stedet

Ud over at være komponist er Wayne Siegel også professor i elektronisk musik ved Det Jyske Musikkonservatorium i Aarhus. 

Han har selv udviklet programmet, som ved hjælp af computerens kamera opfanger bevægelser i forskellige dele af billedet, og derved skaber lyde.

- Det, der er rigtig sjovt ved det, er, at man har frihed til at komponere på stedet, siger han.

I videoen øverst kan du se, hvordan det ser ud, når koreografi bliver til musik. Her kan du også få svar på, om det kan lade sig gøre, at spille det præcist samme nummer to gange.