Knallert-kørere bruger ikke hjelm

Trafiksikkerhedsudvalget i Århus Amt indleder kampagne for at få unge knallertkørere til at bruge styrthjelm.

Knallertkørere er totalt ubeskyttede, når de færdes i trafikken. Det er påbudt, at bære hjelm, men mange knallertkørere undlader enten at tage den på eller at spænde den fast.

- Siden det igen blev moderne at køre på knallert, behandler vi flere og flere unge her på skadestuen, siger chefen for skadestuen på Århus Sygehus, Bent Erling Lindblad. - Alene i de sidste tre uger af august havde vi ni unge på 16 og 17 år til behandling, hvoraf de 8 blev indlagt på sygehuset.

Er hjelmen ikke spændt fast på hovedet, gør den ingen nytte, og det er hovedet der oftest rammer asfalten først, når ulykken sker. En brækket arm eller et brækket ben kan heles, men en skadet hjerne heles aldrig igen.

Kampagnen består af plakater, som har information om en netportal, hvor der udover faktaoplysninger også er en konkurrence, hvor præmiesummen vokser i takt med antallet af deltagere. Materialet sendes til tekniske skoler og ungdomsskoler samt klubber og handelsskoler i Århus Amt.

Der er postflyers og knallerthængere, som i de kommende dage vil blive hængt på knallertstyret ved de forskellige uddannelsesinstitutioner. Kampagnen varer frem til den 22. september 2006.