Flertal for ny behandlingsform

Der tegner sig et politisk flertal i Region Midtjylland for at udbrede en ny behandling af blodpropper i hjernen.

Foto: Colourbox

Søndag kunne TV 2 | ØSTJYLLAND fortælle historien om en ny behandling af blodpropper i hjernen, som kun praktiseres på Århus Sygehus.

Nu melder et flertal i regionsrådet i Region Midtjylland sig klar til at undersøge muligheden for at udbrede behandlingsformen til resten af regionens hospitaler.

- Den her type behandling er vigtig, og sundhedsvæsnet skal den vej. Det er helt nødvendigt, siger regionsformand, Bent Hansen (S).

Behandlingen går ud på, at lægerne sender en lille lasso ind i den blodåre, der er tilstoppet. Lassoen kan så trække blodproppen ud.

Det oplevede 10-årige Theis Normand, da han for tre måneder siden blev ramt af en blodprop i hjernen. Lægerne kunne ikke opløse proppen med medicin, så i stedet benyttede de sig af den nye behandlingsform, som kaldes trombektomi. I dag er han næsten sig selv igen.

Et behandlingssæt koster en million kroner. Hvor mange sæt, der skal til på regionens hospitaler er uvist, men et politisk flertal er altså parat til at bede staten om penge til dem.

- Man skal overveje, at patienter som Theis kan komme til at tilbringe resten af livet som lamme på en institution, så pengene tjener sig selv ind igen, siger Bent Hansen.

Han får støtte af Venstres Aleksander Aagard, som er næstformand i regionernes sundhedsudvalg.