Flere søger støtte til konfirmationen

Det er ikke alle, der har råd til en stor konfirmationsfest

01:50

1 af 2

Mandag var en af årets første større "Blå Mandage", hvor glade konfirmander slå sig løs oven på den store dag.

Konfirmanderne får i gennemsnit gaver for 17.000 kroner og en stor fest. Men det er ikke alle familier, der har råd til at være med på det niveau. Stadig flere søger derfor støtte til konfirmationsfesten hos Børnesagen.

- Det ville have været hjerteskærende at stå og sige til sin datter, at der er ikke råd til det. Vi må lade være med at holde din konfirmation, eller vi må tage ud at spise, siger Anette Johansen, som er en af de mange, der har søgt om et konfirmationsstipendium i forbindelse med sin datters konfirmation, til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Hun er eneforsøger og mor til to piger. I ti år har hun lidt af panikangst og kan derfor ikke arbejde. Kontanthjælpen rækker ikke til den store fest, så derfor var det stort for Anette Johansen at modtage checken med beløbet 2.500 kroner fra Børnesagen:

- Hun fik den kjole, hun ville have, og hun fik de sko, hun ville have. Da jeg fik checken, tudede jeg, siger hun.

Konfirmationsstipendiet hos Børnesagen har eksisteret siden 2013. Dengang var der to, der søgte. Sidste år ansøgte 13 om støtten, og i år har hele 154 søgt om de cirka 2500 kroner, man kan få udbetalt.

Dog er det ikke alle, der er penge til; kun halvdelen har i år fået støtte.

Mød Anette Johansen i indslaget øverst på i artiklen.