Anjas børnehjem blev plyndret

Kvinde fra Risskov fortæller om skrækkelig oplevelse på hendes børnehjem i Nigeria

07:33

Video: Privatfoto

Foto: Privatfoto

1 af 2

I nattens mulm og mørke brød 15 bevæbnede mænd i nat ind på et børnehjem i Nigeria.

Børnehjemmet bliver drevet af den østjyske ildsjæl Anja Ringgren Lovén. Hun forlod i 2011 sit job som butikschef i Danmark for at hellige sig arbejdet med at hjælpe fortabte, afrikanske børn.

Hun stiftede i den forbindelse foreningen DINNødhjælp.

Se også: Viet sit liv til Afrikas børn

Arbejdet med at hjælpe børn, som blandt andet bliver beskyldt for at være hekse, blev altså i nat truet, da ukendte mænd troppede op og udsatte både børn og personale for overfald og røveri.

Det skriver Anja Ringggren Lovén på sin Facebook-side:

- De holdt geværerne for alle børnenes hoveder og min kæreste David Emmanuel Umem og resten af vores ansatte og allesammen blev tvunget til at ligge ude foran på jorden med hovedet ned imens røverne TOG ALT VI EJEDE!.

Anja Ringgren Lovén selv befandt sig i Danmark med sin søn, da gruppen trængte ind på børnehjemmet og stjal blandt andet møbler, iPads, telefoner og penge.

Efter at have raget til sig, voldtog nogle af mændene også to piger på børnehjemmet;

- At vi har mistet alle vores ting er ikke det værste!! Imens røverne rev vores tv osv. ned fra væggen blev to af vores ældste piger voldtaget på et værelse !!! DET HER ER SÅ SERIØST AT JEG IKKE VED HVAD JEG SKAL SKRIVE !!!!, skriver Anja Ringgren Lovén.

Anja Ringgren Lovén deltog i 2013 i TV 2 | ØSTJYLLANDs program 'Go' Aften Østjylland', hvor hun fortalte om sit arbejde med at hjælpe afrikanske børn.

Du kan se eller gense indslaget øverst i artiklen.