Ældre nægter at flytte fra nedlagt plejecenter

Beboere på plejecenter i Silkeborg afviser at flytte til andre plejeboliger, når centret lukkes til nytår.

En stor del af beboerne på Frydenslund Plejecenter i Silkeborg nægter at lade sig flytte til en anden plejebolig. Det sker i protest mod planerne om at lukke plejecenteret ved udgangen af året på grund af besparelser.

Foreløbig har 26 af beboere afleveret en erklæring til Silkeborg Kommune om, at de afviser at lade sig flytte til andre plejeboliger.

Både beboere og pårørende står bag aktionen. Det skriver Midtjyllands Avis.

<b>Beboere stadig åndsfriske</b>
Mange af beboerne er stadig åndsfriske, og de ved godt, hvad de vil. De er glade for den omsorg, pleje og de aktiviteter, der er på Frydenslund, og de frygter at blive flyttet til Gødvad.

Hvis de altså kommer til Gødvad. For der er ingen, der ved, hvad de vil få tilbudt i stedet, siger Ole Krogh Morgensen til avisen på vegne af Pårørendegruppen på Frydenslund.

Han har selv en mor på 95 år på Frydenslund Plejecenter.Pårørende og beboere mener, der er mange uklarheder om, hvad der vil ske, når der bliver nedlagt 117 plejeboliger i midtbyen, heraf 44 på Frydenslund Plejecenter.

- Hvordan hænger det sammen med, at der kun opføres 48 plejeboliger i Gødvad. Der er langt mellem de to tal, konstaterer Ole Krogh Mortensen.

<i>Kilde: Midtjyllands Avis</i>