39 tilfælde af hærværk med luftgevær - ved du noget?

En hærværksbølge i byer syd for Aarhus fandt sted natten til lørdag. Foreløbigt er 36 sager anmeldt til politiet, der håber på hjælp fra offentligheden til at finde gerningsmanden.

Et hus i Hylke ved Skanderborg er blevet beskudt med hagl fra et luftgevær. Foto: Øxenholt foto

I weekenden er adskillige bilruder, samt vinduer i et hus og en dagligvarebutik blevet smadret - skudt i stykker med hagl fra et luftgevær.

39 anmeldelser er det foreløbigt løbet op i, viser en opgørelse fra politiet mandag.

Læs også Brians hus beskudt: - Min datter kunne have siddet i stuen

De mange tilfælde af hærværk er blandt andet begået i områderne ved Mårslet, Odder og Solbjerg samt ved Gram og Hylke ved Skanderborg. Og hos Østjyllands Politi kæder man de mange episoder sammen, da modus og gerningstidspunkt er meget ens.

- I forhold til de anmeldelser vi har fået, tyder det på, at det er sket i det samme tidsrum - natten mellem fredag og lørdag, siger Lennart Glerup, vicepolitiinspektør ved Østjyllands Politi, til TV2 ØSTJYTLLAND.

Dette syn mødte Pernille Andersen fra Bytoften i Mårslet syd for Aarhus lørdag morgen.  Foto: Privat

Ved du noget?

Politiet har fået henvendelser fra borgere med oplysninger i sagen, men håber fortsat på at få flere, da der endnu ikke har været et gennembrud i efterforskningen.

- Hvis nogen har hørt eller set noget, hører vi meget gerne fra dem, siger Lennart Glerup. 

Læs også Skud fra luftgevær mod bilruder: - Det er da uhyggeligt

Oplysninger i sagen kan gives til politiet på telefonnummer 114.

Det har tidligere været fremme, at skuddene måske er affyret fra en ældre stationcar, men det er ikke nødvendigvis tilfældet. 

- Lige nu er alt i spil. Vi efterforsker bredt, og så kan vi indskrænke det senere, men på nuværende tidspunkt kan vi ikke sige noget konkret om signalement af gerningsmand eller køretøj, siger Lennart Glerup. 

De 29 anmeldelser er kommet fra borgere i Østjyllands Politikreds, mens Sydøstjyllands Politi, der blandt andet dækker Skanderborg-området, har fået ti. Derfor koordineres efterforskningen mellem de to politikredse.

Her en bilrude i Odder, der ligeledes er skudt i stykker i weekenden. Foto: Øxenholt foto

Brians hus blev beskudt

I Hylke ved Skanderborg bor Brian Lund Jensen med sin familie. Og han er rystet. Det er han, forbi familiens hus i weekenden blev beskudt - formentligt tidligt lørdag morgen ved 5-tiden. Skudhullet fra haglet er i en rude ind til deres stue, hvor de lige så godt kunne have siddet.

Læs også William og Søren er blandt de bedste i Danmark til at lave mad

- Nogle dage sidder vi tidligt ved spisebordet i stuen og får morgenmad. Min datter på 12 år kunne have siddet i stuen. Det havde været katastrofalt og er virkelig ubehageligt at tænke på, sagde Brian Lund Jensen søndag til TV2 ØSTJYLLAND.

01:56

VIDEO: Brian Lund Jensen og familien i Hylke er chokeret over, at der er blevet skudt gennem en rude i deres hjem. Videoen er fra i går.

Luk video

Han tror ikke, at det er en person, der bevist er gået efter at skade dem.

- Jeg tror, at det var tilfældigt. Måske har man forsøgt at ramme vores bil, sagde Brian Lund Jensen. 

Bilruder smadret i Mårslet

Et andet sted, hærværksmanden har slået til, er i Mårslet, hvor Pernille Andersen er en af de uheldige.

- Bare lige på vores parkeringsplads holdt der tre smadrede biler i morges – vores og to af naboernes. Først troede jeg, at det var fulde mennesker, som havde gjort det med en bushammer, sagde hun lørdag til TV2 ØSTJYLLAND.

Læs også ALS-ramte familier får gavn af Grøn Koncert-penge

- Det havde selvfølgelig været irriterende, men det her er da uhyggeligt. Det er straks mere alvorligt og seriøst. Der er jo tale om målrettet hærværk, fortsatte Pernille Andersen.

Har du oplysninger i sagen, eller har du også fået smadret ruder, hører politiet meget gerne fra dig på tlf. 114.