VIDEO: Kom med på jagt efter forsvundet anker

Frivillige eftersøger Fregattens Jyllands andet anker, der forsvandt for 99 år siden.

I farvandet mellem Juelsminde og Endelave har et hold af frivillige skibsfolk, museumsfolk og dykkere valfartet frem og tilbage de seneste tre dage.

Missionen er klar, de vil finde Fregatten Jyllands forsvundne anker. 

- Det giver jo en urolig nattesøvn, jeg ved ikke, hvor mange gange jeg har bjærget det anker om natten, siger Tage Rasmussen, bestyrelsesmedlem i Juelsminde Havnemuseum, til TV2 ØSTJYLLAND.

Han er én af dem der er med på jagten. En jagt der har været forsøgt før, men uden held.

Ankeret forsvandt i 1922

- Hvis ikke vi finder det nu, så har jeg svært ved at se, at vi kan finde det efterfølgende, siger Carsten Clausen, formand for Juelsminde Havnemuseum.

Det gamle flådeskib Fregatten Jylland mistede ankeret i 1922, da skibet var privatejet og lå for anker ud for Juelsminde.

Det ene blev fundet få år efter, men det andet har været forsvundet i næsten 100 år.

I Ebeltoft ved Fregatten Jylland håber de på, at ankeret snart viser sig - for det vil have en enorm historisk betydning.

- Det betyder faktisk rigtig meget for historien, for det er jo noget, der er sket i fortiden, som trækker tråde ind i nutiden. Så den aktion, der i gang med nede i nede i Juelsminde, er vi meget taknemmelige for, siger Karin Buhl Slæggerup, direktør for Fregatten Jylland, til TV2 ØSTJYLLAND.

Har stor symbolværdi

Hun synes, ankeret er vigtigt at finde, fordi det også har stor symbolsk værdi for det arbejde, der er lavet for at bevare Fregatten Jylland:

- Jeg er rigtig interesseret i at bevare den forbindelse, der er til Juelsminde, og den historie der er omkring Juelsminde og fregatten. Så det vil sige, at vi også får lidt af fregatten i Juelsminde og ikke bare i Ebeltoft, siger Karin Buhl Slæggerup.
- Jeg er rigtig interesseret i at bevare den forbindelse, der er til Juelsminde, og den historie der er omkring Juelsminde og fregatten. Så det vil sige, at vi også får lidt af fregatten i Juelsminde og ikke bare i Ebeltoft, siger Karin Buhl Slæggerup.

- Hvis du skruer tiden tilbage og kigger på det engagement, der har været omkring fregatten, og de ildsjæle der har arbejdet for at bevare fregatten, så er her et rigtig godt eksempel. 

- Her er nogen ildsjæle, der gerne vil redde et anker, som har tilhørt Fregatten Jylland. Det er ikke sikkert, at beskaffenheden er særlig god, men der er bare noget symbolik i det også, siger Karin Buhl Slæggerup.

Direktøren mener, at hvis ankeret bliver fundet, vil det være passende, at det får lov at blive i Juelsminde:

- Måske det har sin naturlige placering her i Ebeltoft ved Fregatten Jylland, men jeg er rigtig interesseret i at bevare den forbindelse, der er til Juelsminde, og den historie der er omkring Juelsminde og fregatten. Så det vil sige, at vi også får lidt af fregatten i Juelsminde og ikke bare i Ebeltoft, siger Karin Buhl Slæggerup.

På trods af en ihærdig indsats blev ankeret desværre ikke fundet, mens TV2 ØSTJYLLAND var med til eftersøgningen fredag og heller ikke i de efterfølgende timer.Soundbox Soundboks Anlæg højtaler Musik Botanisk Have Støj

Regler for soundbokse skærpes: Nu skal der være ro alle dage klokken 20.00

krukken_randers.jpg

play Skaberen af Randers’ ikoniske kobberkrukke er død

Skærmbillede 2021-06-17 kl. 20.06.13

play Mindeværdig kamp: Danmark taber i Eriksen-hyldest

202485714_530418468305364_6297141153694246627_n

play VIDEO: Østjyske fodboldfans i rørende hyldest til Eriksen

20200325-134454-2-1920x1279we

Rejserestriktionerne lempes markant - danskerne kan tage på sommerferie i hele EU

jonas sloth fjernvarme laurbjerg

Familie spildte 60.000 kr. på den billigste løsning: Nu stiger priserne

Dagens mest læste