Tre østjyder blandt årets mest googlede danskere

Har du selv googlet nogle af dem?

Èn begivenhed har overskygget alt andet i 2020: Corona pandemien. Det afspejles også i, hvilke ord danskerne har søgt mest på via Googles søgemaskine.

Den absolut mest trendede søgning blandt danske brugere af Google er ordet "coronavirus". 

Det viser Googles årlige opgørelse af, hvilke ord der er søgt mest på i Danmark. 

Men ser man nærmere på, hvilke danskere der er de mest googlede i 2020, så er hele tre østjyder blandt de fem mest søgte. 

Den tidligere radikale partileder Morten Østergaard ses her med partifælden Lotte Rod.
Den tidligere radikale partileder Morten Østergaard ses her med partifælden Lotte Rod. Foto: Martin Stampe

Radikale ligger højt

Øverst på listen finder vi den radikale folketingspolitiker Lotte Rod, som er født i Aarhus og for alvor blev landskendt, da sagen om Morten Østergaards berømte hånd på låret ramte medierne i efteråret 2020.  

Som den anden mest googlede dansker i 2020 finder vi så håndens ejermand; den tidligere radikale leder Morten Østergaard. Sexisme-sagen mod ham rullede som en lavine i efteråret, hvor den ene kvinde efter den anden stod frem og fortalte om krænkelser. Det var dog Morten Østergaard selv, som samtidig med at han stoppede som partileder stod frem og fortalte offentligheden om krænkelsen mod Lotte Rod. 

Yahya Hassan nåede at udgive en digtsamling nummer to i efteråret 2019. Her ses han under en oplæsning.
Yahya Hassan nåede at udgive en digtsamling nummer to i efteråret 2019. Her ses han under en oplæsning. Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix

Digteren der døde ung

På listens fjerdeplads finder vi endnu en østjyde. Det drejer sig om Yahya Hassan, der i april blev fundet død i sin lejlighed. Den omstridte digter blev kun 24 år, men blev allerede som 19-årig landskendt for sin debutdigtsamling og sin karakteristiske højtlæsning. 

Digtene handlede om hans opvækst i Aarhus V som søn i en søskendeflok på fem af palæstinenske forældre, der ifølge Yahya Hassan selv udsat børnene for voldelige overgreb. 

I årene efter den første digtsamling blev udgivet, var Yahya Hassan involveret i en længere række kriminelle forhold og forbrydelserne førte både til fængselsstraf og indlæggelser på psykiatrisk.  

corona
Foto: Christoffer Hald

Mange corona-ord på listen

Yahya Hassan er også nummer to på listen over, hvilke nyligt afdøde personer, danskerne googlede mest i 2020. 

Se listerne over alle de mest googlede ord i Danmark 2020 her nedenfor:

Danskere...

Mest trendende søgninger


Bedste...

Dem vi sagde farvel til

Hjemmelavet

Musik

Spørgsmål

Under juletræet