Tivoli Friheden mangler 175.000 gæster

Corona-epidemien koster forlystelsesparken et underskud på 5-10 millioner kroner.

04:58

Et af Tivoli Frihedens helt store trækplastre plejer at være Fed Fredag, men i år har koncerterne været aflyst på grund af coronaepidemien. Det har kostet tivoliet dyrt. Video: Axel Schutt/Midtjyske Medier/Ritzau Scanpix

2020 har ikke været et sjovt år at drive turistattraktion. Coronaepidemien betød for mange, at den planlagte sæsonåbning i foråret måtte udskydes og siden åbningen har der været begrænsninger på, hvor mange besøgende dyreparker og forlystelsesparker måtte have.

Læs også Sanne og Knud har ofte stået i vand til knæene: Nu skal ny aftale redde dem

I Tivoli Friheden har corona-aflysningen af de mange Fed Fredag koncerter betydet, at forlystelsesparken mangler godt 175.000 gæster i forhold til forventningerne og derfor regner tivoliet med at få et underskud på 5-10 millioner kroner i år.

Djurs Sommerland har oplevet en fin afslutning på sæsonen efter et 2020, der har været meget præget af COVID-19

Færre årskort

Også Djurs Sommerland har mærket corona-krisen. Parken måtte på grund af epidemien først åbne 1,5 måned senere end normalt og den sene åbning fik 10.000 gæster til at annullere deres sæsonkort.

- Sæsonen 2020 har på alle måder været atypisk. Vi skulle have åbnet 2. maj, men var tvangslukket til 18. juni. Det er rart at slutte af med et højt besøgstal, så vi får den bedst mulige slutning på sæsonen. Det bliver ikke helt den sæson, vi havde håbet på, men stadig er god afslutning på sæsonen, siger administrerende direktør i Djurs Sommerland Henrik B. Nielsen.

Læs også Djurs Sommerland-direktør efter brand: Det er trist

Og selvom 2020 ikke har været det år, man håbede, så ser direktøren lyst på fremtiden.

- En god afslutning på sæsonen i år er en indikation på en god sæson 2021, siger han.