Djurs Sommerland-direktør efter brand: Det er trist

På trods af den omfattende brand torsdag aften åbner Djurs Sommerland som planlagt fredag.

Djurs Sommerland blev torsdag aften ramt af en brand i en af forlystelsesparkens restauranter. Foto: Øxenholt foto

Flammerne stod højt op fra taget af restauranten Pirate´s Food Market i Djurs Sommerland torsdag aften.

Brandfolk fra tre forskellige stationer kæmpede mod den overtændte brand, men restauranten stod ikke til at redde.

Alligevel kan gæster fra fredag morgen besøge Djurs Sommerland som normalt.

- Djurs Sommerland åbner fredag d. 16.10 kl. 10.00 som planlagt. Vi glæder os rigtig meget til at ser jer her i Djurs Sommerland til sæsonens tre sidste dage med Magisk Halloween, skrev forlystelsesparkens folk torsdag kl. 22.54 på Facebook. 

Og selvom sommerlandet torsdag aften var præget af røg og flammer, så kommer det ikke til at påvirke gæsterne fredag, mener direktøren for Djurs Sommerland. 

- Vi har i nat sat hegn op, sådan at den brændte bygning er afskærmet og det vil man selvfølgelig kunne se, når man kommer som gæst, men ellers er alt som normalt og alle forlystelser kører, siger Henrik B. Nielsen, der er direktør i Djurs Sommerland. 

00:23

Branden i restauranten var overtændt, så en stor del af brandvæsenets arbejde bestod i, at inddæmme ilden, så den ikke bredte sig til andre bygninger.  Video: Øxenholt foto

Luk video

Overtændt bygning

Branden opstod kort før kl. 19 torsdag aften. Parken lukker for publikum kl. 18 og der var derfor kun personale til stede. Ilden begyndte formentlig i udsugningen, men bredte sig siden til restaurantens tag, hvorefter bygningen ikke stod til at redde.  

Frem til klokken 23. torsdag kæmpede brandfolkene mod flammerne og efterslukningsarbejdet fortsatte ifølge politiet indtil langt ud på natten. 

- Det har været pænt omfattende derude. Der er en del, der er brændt, siger vagtchef i Østjyllands Politi Jes Frederiksen til TV2 ØSTJYLLAND. 

Pirates Food Market brændte torsdag aften ned efter en voldsom brand. Foto: Privatfoto

Skyldigt ventilationsrør

Det var primært restauranten Pirate´s Food Market i Piratland, som blev ædt af flammerne.

Læs også Brand i Djurs Sommerland: Bygning brænder ned til grunden

- Vi kan ikke med hundrede procent sikkerhed sige, hvordan branden er opstået, men den er formentlig begyndt i et ventilationsrør. Det er mistanken nu, forklarer Jes Frederiksen, vagtchef i Østjyllands Politi. 

Restaurantbygningen ligger i forbindelse med flere andre bygninger og heldigvis lykkedes det beredskabet at forhindre branden i at brede sig. 

- Beredskabet ydede en stor indsats og sørgede for at branden ikke bredte sig til andre bygninger, men selve bygningen stod ikke til at redde, fortæller Henrik B. Nielsen, direktør i Djurs Sommerland. 

Læs også Lokalt bøfhus bukker under for corona

Ingen tilskadekomne

Før brandvæsenet ankom, hjalp personale fra Djurs Sommerland til med slukningsarbejdet og de blev efterfølgende tjekket af ambulance og lægebil, men heldigvis var ingen kommet til skade.   

- Personalet håndterede det rigtig fint og der var ingen menneskelige skader overhovedet. Det er positivt, lyder det fra direktør i Djurs Sommerland Henrik B. Nielsen.

- Vi er meget ærgerlige over, at det er sket. Det er altid trist, når sådan noget sker. Men det er godt at det skete efter lukketid og her tre dage før sæsonlukning er følgerne også mindre, end hvis det var sket i juli. 

Læs også Sanne og Knud har ofte stået i vand til knæene: Nu skal ny aftale redde dem

Når Djurs Sommerland på søndag lukker for i år, skal arbejdet med at planlægge og opføre en ny restaurant i stedet for den brændte også begynde, fortæller direktøren. 

Det er ikke mere end fire år siden, at Djurs Sommerland sidst var ramt af en kraftig brand. Tilbage i 2016 var det et cafeteria i forlystelsesparken, der brændte ned til grunden.