Telefon-svindlere narrede ældre kvinder

Svindlerne fik kvinderne til at overføre penge fra deres konti via netbank. I det ene tilfælde lykkedes det dog at stoppe pengeoverførslerne.

To østjyske kvinder blev mandag og onsdag i denne uge udsat for bedrageri. Det oplyser Østjyllands Politi i døgnrapporten.

Onsdag var det en 79-årig kvinde fra Randers, der blev ringet op af en person, der udgav sig for at være fra Danske Bank.

Manden fortalte kvinden, at en person i Kina havde forsøgt at hæve penge på hendes konto, og at han kontaktede hende telefonisk på grund af corona-restriktionerne.

Han lokkede kvinden til at flytte 20.000 kroner til en anden konto, samt overføre 2 x 15.000 kroner.

Bank kunne nå at stoppe overførsel

Derefter ville manden have kvinden til at overføre 3.000 kroner via MobilePay, desuden skulle hun tage et billede af sit pas og sende det til manden.

- Dette gjorde kvinden dog ikke, da hun nu blev klar over, at noget var galt. Herefter lagde manden på, og kvinden kontaktede straks sin bank, der kunne nå at stoppe de overførsler, hun havde iværksat, skriver Østjyllands Politi.

Mandag gik det ud over en 71-årig kvinde fra Ebeltoft, der blev ringet op af en person, der udgav sig for at være fra NemID.

Overførsel til Schweiz

Personen fortalte kvinden, at der var overført 17.000 kroner fra hendes konto til en konto i Schweiz:

- Personen ville gerne hjælpe med at standse overførslen, men skulle i så fald bruge kvindes konto-oplysninger og koder til nøglekort. Kvinden kunne efterfølgende konstatere, at der var hævet flere beløb på hendes konto, skriver Østjyllands Politi.

Kvinden anmeldte bedrageriet til politiet torsdag.

Gode råd fra politiet: