Østjyske Josephine Fock bliver ny leder af Alternativet

Det krævede tre afstemningsrunder at finde en ny leder af Alternativet. Men nu er den nye leder fundet. Det blev østjyske Josephine Fock.

Josephine Fock er den nye politiske leder af Alternativet. Det har et flertal af partiets medlemmer, besluttet på et ekstraordinært landsmøde, som lørdag aften blev afholdt i Amager Bio i København. 

Hun lægger op til et tættere samarbejde med den socialdemokratiske regering end sin forgænger på posten Uffe Elbæk. 

Den 54-årige Josephine Fock stiftede i 2013 partiet sammen med Uffe Elbæk og sad siden i Folketinget frem til 2018. Herefter havde hun et opgør med partiledelsen, som førte til at hun i 2018 forlod Christiansborg.

Blå bog: Josephine Fock

Oprindeligt er Josephine Fock uddannet jurist og har arbejdet i fagbevægelsen, hvor hun blandt andet har forhandlet store overenskomster. 

Josephine Fock og Uffe Elbæk stiftede Alternativet tilbage i 2013. 
Josephine Fock og Uffe Elbæk stiftede Alternativet tilbage i 2013.  Foto: Nils Meilvang - Ritzau Scanpix

Tre afstemninger

Til det ekstraordinære landsmøde var der seks kandidater til formandsposten: Fire kvinder og to mænd. Formandsvalget blev afgjort gennem tre afstemninger og Josephine Focks modstander i sidste omgang var den 35-årige klimapolitiske forsker Theresa Scavenius. Hun har tidligere forsøgt at blive næstformand i De Radikale og har også været opstillet til Folketinget uden at blive valgt. 

Udover Josephine Fock var der to andre østjyder blandt lederkandidaterne: Mira Issa Bloch og Rasmus Foged. Begge røg imidlertid ud af afstemningen allerede efter første runde. Mira Issa Bloch og Rasmus Foged fik til sammen mindre end 100 stemmer. I alt stemte omkring 1700 personer i første runde.

I anden runde røg Alternativets politiske ordfører og den eneste opstillede kandidat, der i øjeblikket sidder i Folketinget Rasmus Nordquist ud. Samme vej røg 48-årige Sascha Faxe. 

Video: Tilbage i 2018 meldte Alternativets Josephine Fock fra Horsens ud, at hun ville forlade politik fra 1. november. Videoen er fra dengang. 
20210507-155643-L-1920x1280we

play Strejke aflyser behandlinger på stribe: Nu vil partier og fagforening have regeringen på banen

thumbnail_image001

Myndigheder lemper restriktioner efter fund af fiskevirus

mystisk finne2

play Mystisk finne set i populær badesø: Her er eksperternes bud

20210723-144654-L-1920x1280we

Aarhusianske fanebærere gik forrest: - Det var en kæmpe oplevelse

Skærmbillede 2021-07-23 kl. 14.18.35

Huse evakueres på Anholt - Mortergranat fundet i "ørkenen"

IMG_5540

Fanebærers far skal ikke se sønnen gå ind med dannebrog

Dagens mest læste