Østjysk sogn nedlukket: Se smitten i dit sogn

Det er antallet af nye smittede i det enkelte sogn, som afgør, om et område skal tvangsnedlukkes på grund af corona-smitte.

Det er formentlig de færreste, der i det daglige har tænkt over, hvilket sogn, de bor i. Indtil nu. For med de seneste nedlukningsregler har det pludselig stor betydning, om man bor på den ene eller den anden side af et sogneskel. Og om man går i skole i det ene eller det andet sogn. 

For bliver corona-smitten for høj i et sogn, så bliver det tvangsnedlukket af myndighederne. 

Fredag blev Sønderbro Sogn i Horsens nedlukket efter at dagens tal fra Statens Serum Institut blev offentliggjort kl. 14. Sognet ligger centralt i Horsens og har 7341 indbyggere.

Få overblikket over, hvordan det går med smitten i dit sogn her. 


Det er flere faktorer, der afgør, om et sogn bliver tvangsnedlukket på grund af corona-smitte og kriterierne blev 30. april ændret, så der skal flere smittede til, før et sogn tvangslukker.  

Dels skal der være mere end 20 nye smittede på en uge og dels skal mindst 2,5 procent af de mennesker fra sognet, der bliver testet positiv. Tidligere var grænsen 2 procent. Endelig er der det såkaldte incidenstal, som viser hvor mange borgere ud af 100.000, der har corona-virus. Nu skal incidenstallet ligge over 500, hvor det tidligere lå på 400. 

Det er incidenstallet, som afgør farverne på kortet ovenfor. Derfor kan et sogn godt være ganske mørkt på kortet uden at være nedlukningstruet. Alle tre kriterier skal være opfyldt, før det sker.

sogne nedlukning nye regler

Når et sogn bliver tvangslukket, så er det grundskoler, sfo´er og klubtilbud, ungdoms- og voksenuddannelser og alle lokaler og lokaliteter, hvor der udøves kulturaktiviteter, som lukkes ned. 

Fitness Horsens

Stor utilfredshed med lokal nedlukning: Borgmester vil have kigget på reglerne

Skærmbillede 2021-05-09 kl. 13.45.53

play Landsby plaget af hensynsløse bilister: - I går var det helt vanvittigt

Mallorca

liveblog COVID-19 LIVE: Snart kan du komme på charterferie igen

20_percent

play VIDEO: Båd overtændt i Grenaa - ejer viste stor kølighed

Oskar og Bertram

play Endelig kom den store dag: Oskar og Bertram fik tårerne til at trille

20200925-111828-L-1920x1280we

Kraftige regn- og tordenbyger rammer dele af Danmark søndag aften

Dagens mest læste