Midtjyske testcentre har flere dages ventetid på coronatest

Flere testcentre har adskillige dages ventetid på coronatest. Enkelte steder kan der slet ikke bestilles tid.

Det er især i Aarhus og omegn, at det står værst til. I forstaden Risskov er der fredag aften først ledige tider onsdag 12. august for at kunne få foretaget en coronatest.

I flere midtjyske byer er der flere dages ventetid for at kunne få taget en test for covid-19.

Læs også Mette Frederiksen varsler flere påbud om mundbind og udskydelse af genåbning

Det er især i Aarhus og omegn, at det står værst til. I forstaden Risskov er der fredag aften først ledige tider onsdag 12. august for at kunne få foretaget en coronatest.

Fredag aften var det slet ikke muligt at bestille en test på noget tidspunkt i Skanderborg og Horsens.

Læs også Krav om mundbind bekymrer: - Et spørgsmål om tid, før nogen bliver slået ned

Lørdag havde Region Midtjylland kørt et mobilt testcenter til Rosenhøj i Viby og det trak lange køer.

Men nu bliver der sat massivt ind, for at kunne teste flere. Blandt andet udvider testcentrene deres åbningstider og Region Nordjylland, Syddanmark og Hovedstaden sender alt disponibelt testpersonale og udstyr til Aarhus, hvor coronasmitten spreder sig markant.

Region Sjælland oplyser til TV2 ØSTJYLLAND at de, har sendt to mobile testenheder afsted.

Vi har fået mange tusinde ekstra pladser til testkapacitet, som bliver udbudt som tider henover den næste periode.

Bo Elbæk, leder for sundhedsberedskabet i Region Midtjylland .

- Vi har fået mange tusinde ekstra pladser til testkapacitet, som bliver udbudt som tider henover den næste periode. Vi får støtte fra vores naboregioner for at få ekstra enheder her ned. Vi går i gang med at uddanne personale, så de kan lave intern smitteopsporing i for eksempel hjemmeplejen.

Læs også Fem millioner mundbind på vej mod Aarhus

- Og så er vi i gang med at lave massivt udbud til de mobile testenheder, der kører rundt omkring, så der er ekstra mandskab der, så vi kan tage dem der kommer løbende ind, fortæller Bo Elbæk, leder for sundhedsberedskabet i Region Midtjylland, til TV2 ØSTJYLLAND, lørdag. 

01:07

VIDEO: Smitten spreder sig for alvor i Aarhus. I dag er der kommet yderligere 79 tilfælde til i Aarhus. Og det har fået interessen for at blive testet til at ryge helt i vejret. I dag var der lang kø ved det mobile testcenter i Rosenhøj i Viby.

Luk video

Særligt mange smittede i Aarhus

Fra torsdag til fredag blev der registreret 71 nye smittede med coronavirus i Aarhus. Det var halvdelen af de nye smittetilfælde på landsplan. 

Aarhus Kommune er ud over Ringsted den eneste kommune i landet, hvor der de seneste syv dage har været flere end 50 nye smittetilfælde per 100.000 indbyggere.

Læs også COVID-19 LIVE: Bekymrende smittetal i syv østjyske kommuner

Men ifølge B.T.'s opgørelse er det altså ikke let for bekymrede borgere i Aarhus Kommune at få hurtig adgang til en test.

Situationen har fredag fået sundhedsminister Magnus Heunicke (S) til at indføre flere tiltag for at begrænse smittespredningen i Aarhus Kommune.

Læs også Somalisk forening i Aarhus lukker foreningsliv på grund af corona

Herunder krav om mundbind i offentlig transport og anbefalingerne om, at eksempelvis ungdomsuddannelser udskyder skolestart i to uger.

02:01

VIDEO: En mobil testenhed har i denne uge været at finde i Gellerup. 

Luk video

Politiet opretter hotspots

Torsdag betegnede borgmester Jacob Bundsgaard (S) situationen i Aarhus som alvorlig.

Det har blandt andet fået kommunen til at indføre såkaldte hotspots tre steder i byen, da de næste par dage ventes at byde på særdeles godt vejr.

Østjyllands Politi har indført tre hotspots i Aarhus.

På badestrandene Bellevue og Den Permanente i Risskov og den spanske trappe i midtbyen vil politiet i højere grad være til stede.

De vil på kort tid kunne indføre et reelt opholdsforbud i området, hvis der færdes for mange.

02:11

VIDEO: Torsdag formiddag blev der afholdt pressemøde ved Aarhus Rådhus, hvor både repræsentanter fra Østjyllands Politi, Region Midtjylland, Styrelsen for Patientsikkerhed og borgmester Jacob Bundsgaard var til stede. Alle udtrykte stor bekymring for det stigende smittetal i Aarhus.

Luk video