Isabella tror på succes trods 20 års mandattørke

Kristendemokraterne vil efter al sandsynlighed være at finde på stemmesedlen til næste Folketingsvalg.

Kristendemokraterne har ikke haft mandater i Folketinget siden valget i 2001. Partiet har dog været opstillingsberettiget hver gang og vil øjensynligt være det igen til næste folketingsvalg.

Mandag fortæller formand Isabella Arendt, at partiet på mindre end et år har indsamlet de nødvendige vælgererklæringer. Og at troen, på at det vil lykkes denne gang, er intakt.

Ikke mindst fordi partiet i 2019 var blot 194 stemmer fra at komme ind.

quote Vores indsamling af vælgererklæringer er gået ekstremt hurtigt.

Isabella Arendt, 

- Internt i partiet er modet et helt andet efter valget. Vores indsamling af vælgererklæringer er gået ekstremt hurtigt. Rigtig mange frivillige bakker op, vi mærket en optimisme og en medlemsfremgang.

- Vi mærker en optimisme internt, som man selvfølgeligt ikke kan se i statistikkerne endnu. Der er en iværksætterfornemmelse hos os, selv om vi er et 50 år gammelt parti, siger Isabelle Arendt.

Venter med at ansøge

Kristendemokraterne har nået de 20.182 vælgererklæringer, der skal til for at blive opstillingsberettiget.

Vælgererklæringerne skal dog godkendes af Social- og Indenrigsministeriet. Og her kan nogle blive erklæret ugyldige. Derfor venter Kristendemokraterne lidt, inden en officiel ansøgning bliver skudt afsted.

- Vi har dog brug for en lille buffer af erklæringer, da vi ikke kan forvente, at alle bliver godkendt - derfor indsamler vi lige et par hundrede flere, skriver Isabella Arendt på Facebook.

Social- og Indenrigsministeriet har tidligere oplyst, at der normalt går et par uger, fra man modtager en officiel ansøgning til en eventuel godkendelse er endelig.

Kristendemokraterne var ved valget i 2019 bare 194 stemmer fra at sikre sig et kredsmandat i Vestjylland, hvor partiet historisk har stået stærkt. På landsplan blev det til 1,7 procent af stemmerne.

Har massiv opbakning

Ikke siden valget i 2001 er det lykkedes partiet at komme over spærregrænsen. Men partiet har troligt indsamlet vælgererklæringer og været opstillet siden da.

Efter valget fortalte Isabella Arendt, at partiet var "rigtigt trætte" af, at de ikke kom ind, men var godt tilfredse med forløbet.

- Vi er gået frem i stort set hele landet og i alle kommunerne. Vi har en massiv opbakning, og vi får nye medlemmer. Repræsentanter for vores ti storkredse kom med deres evaluering af valgkampen, og de meldte alle sammen om nye medlemmer, sagde Isabella Arendt her.

Det blev en dramatisk valgkamp for Kristendemokraterne, da forhenværende formand Stig Grenov måtte trække sig med stress-symptomer meget tidligt i den.

Daværende næstformand Isabella Arendt måtte overtage en række tv-debatter. Hun blev på partiets landsmøde i oktober valgt til ny formand.

Retten i Aarhus politi byret byretten domstol

Mand idømt fængsel - narrede kvinde til sex

Skærmbillede 2021-04-16 kl. 08.24.05

Forsamlingsloft hæves: Teltbestillinger tikker allerede ind, fortæller udlejer

20210415-173225-L-1920x1280we

Forsamlingsloft, stadiontilskuere og idræt: Aftale rykker genåbning frem

forår vinter blomster

Nu kommer forårsvarmen

80_percent

play Biolog: Vi skal turde tro på, at dyrene kan passe sig selv

Lige nu
Fitness World

liveblog OVERBLIK: Her er der stadig lukket efter 21. april

Dagens mest læste