Internater drukner i herreløse katte: - Nærmest ragnarok

Selvom sommeren er højtid for indlevering af kæledyr til internater, er tendensen særligt slem i år. Seks kattehjem og -internater i Østjylland fortæller om et stigende pres.

Nærmest ragnarok.

Sådan betegner flere østjyske kattehjem og -internater antallet af herreløse katte lige nu.

- Der bliver fundet papkassekillinger og killinger, der er smidt af alle vegne. Den desperation, folk har, er så vild, siger internatsleder Anita Sønderup til TV2 ØSTJYLLAND.

Aldrig oplevet lignende

TV2 ØSTJYLLAND har talt med seks forskellige østjyske kattehjem og -internater, der samstemmigt melder om flere efterladte katte end sædvanligt. Blandt andet MinVenKatten Hobro ved Fårup nord for Randers får lige nu ugentligt fem til ti opkald om katte uden et hjem.

Fire uger gamle Lucifer blev fundet gående rundt alene. Her er han i hænderne på Dansk Dyreværn Aarhus.
Fire uger gamle Lucifer blev fundet gående rundt alene. Her er han i hænderne på Dansk Dyreværn Aarhus.

Anita Sønderup fik for eksempel torsdag aften et opkald om en efterladt killing på en rasteplads. Internatlederen har aldrig oplevet noget lignende.

- Som mennesker, der godt kan lide katte, bliver vi jo trætte, siger hun.

Dem har vi talt med

Selvom sommeren, ifølge internaterne, er højsæson for indlevering af katte, er denne sommer noget særligt. Internatet ved Fårup er ikke det eneste, der oplever et massivt pres i år.


Hos Tøstrup Kattehjem ved Nimtofte har de også svært ved at følge med. I 2021 registrerede de i alt 1.551 katte, mens det foreløbige tal for i år allerede er oppe på 1.210.

- Jeg vil gætte på, at vi har 50 procent flere voksne katte i år, siger internatsleder Mariann Betzer-Poulsen til TV2 ØSTJYLLAND. 

Også hos Dansk Dyreværn Aarhus har de alene i år modtaget 400 katte, hvilket er flere end de plejer. De melder desuden om akut behov for midlertidige plejefamilier til killinger.

Indslaget her er fra d. 17. juli 2022. Hos Dansk Dyreværn Aarhus får de flere dyr ind end de har plads til. Særligt katte. Derfor søger de nu akut plejefamilier.