Dømt for at kalde Paludan 'nazist' - nu vil han anke

Det var æreskrænkende at omtale Stram Kurs-lederen Rasmus Paludan som "nazist", slog dommer fast. Nu vil østjyde have sagen genvurderet.

Efter at have tabt et civilt søgsmål til politikeren Rasmus Paludan, vil Mathias Friis nu anke dommen.

Det oplyser han til TV2 ØSTJYLLAND.

Mathias Friis blev den 18. november pålagt at betale i alt 55.000 kroner i bøde og godtgørelse for at have omtalt Rasmus Paludan, lederen af højrefløjspartiet Stram Kurs, som nazist.

Det var sket i et opslag på Twitter, hvor Mathias Friis havde skrevet:

"Lad mig lige forstå det rigtigt.. Rasmus Paludan må gerne være nazist, brænde koraner, sige forfærdelige ting om folk alene på baggrund af deres etniske herkomst, men @MarckozHD (streamer, red.) bliver anholdt for at kalde en politibetjent en idiot?"

mathias friis
quote
Jeg mener, dommen er afgivet på et forkert grundlag
Mathias Friis

Tweetet kom som reaktion på, at den omtalte streamer var blevet anholdt for at kalde en betjent for en "idiot". Rasmus Paludan var i Mathias Friis´ øjne mere nævnt som i en bisætning, men det betød ikke noget i retten, da der skulle tages stilling til, om det var æreskrænkende.

Han blev derfor dømt til at betale 45.000 i godtgørelse til Paludan og yderligere ti gange 1000 kroner i dagbøder.

Men nu vil Mathias Friis altså forsøge at anke dommen.

Han ønsker onsdag ikke at udtale sig, men har sendt TV2 ØSTJYLLAND en skriftlig forklaring på, hvorfor han vil anke dommen:

- Jeg mener, dommen er afgivet på et forkert grundlag. Det, jeg har skrevet, er en værdidom. For mig virker det som om, byretten har dømt ud fra, at jeg skulle føre sandhedsbevis for min udtalelse. Det er jeg uenig i, skriver han.

Det er ikke sikkert, at Mathias Friis kan få lov til at tage sagen videre. Det kræver, at Vestre Landsret vurderer, at sagen kan ende med at få det udfald, Mathias Friis og hans advokat plæderer for.