Vedtaget: Odder skal spare ved at samle skoleledelser

Skolerne i Hundslund, Gylling, Saksild og Hou får fælles ledelse for at spare penge

02:21

I Odder Kommune var byrådet samlet her til aften for blandt andet at tage stilling til, om skolestrukturen i kommunen skulle ændres.

Blev det stemt igennem, ville Hundslund, Gylling, Saksild og Hou Skole skulle se frem til en ændring i deres struktur. 

Idéen er, at i stedet for at have en skoleleder på hver skole, skal der i stedet være én skoleleder for dem alle fire og én fælles administration. Under sig vil skolelederen have en række afdelingsledere.  Derudover er det blevet foreslået, at de lokale skolebestyrelser nedlægges, og der i stedet indføres en fælles. 

Det er en idé, der har affødt store protester i lokalsamfundene. Her er man bekymrede for, at skolerne vil blive svækket som følge af beslutningen, der sparer Odder Kommune 1,5 millioner kroner årligt. 

Læs også Landsbyskoler frygter for spareøvelse: Vi mister indflydelse

Forslagene blev her til aften vedtaget i Odder Byråd. Venstre, Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti stemte for, og det var rigeligt til et flertal med 12 for og 5 imod.

SF’s Sanne Rubinke begræd efter beslutningen afgørelsen.

- Der er nogle nederlag, der svier mere end andre, og det her svier rigtig meget. Vi er ret kede af det, for vi er overbeviste om, at det får store og uhensigtsmæssige konsekvenser, siger hun til TV 2 | ØSTJYLLAND. 

Læs også Fire skoleledere bliver til én: Forældre i oprør mod besparelser

Borgmester Uffe Jensen (V) var anderledes positivt stemt.

- Det sikrer ro omkring skolerne, og vi ved, at skolerne kommer til at fungere rigtig godt, og jeg glæder mig til det arbejde, der kommer nu, siger Uffe Jensen.

Hør mere både fra Sanne Rubinke og Uffe Jensen i videoen øverst i artiklen.