Landsbyskoler frygter for spareøvelse: Vi mister indflydelse

Odder Kommune skal spare, og det kan meget vel betyde ændringer på fire oplandsskoler – noget som forældrene her frygter

Foto: Google Street View

Fire landsbyskoler er gået sammen i protest mod Odder Kommunes spareforslag for skolerne. Der er lagt op til, at de lokale skoleledere og bestyrelser nedlægges, og det er man blandt andet i Hundslund stærk modstander af.

- Vi frygter, at det lokale tilbud på Hundslund Skole bliver forrringet i en sådan grad, at forældrene vil vælge skolen fra. Og det kan få katastrofale betydning for hele byen, siger bestyrelsesmedlem på Hundslund Skole, Klavs Vedel, til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Læs også Skødstrup Skole har vildt vokseværk

At man muligvis fjerner den lokale ledelse kan få stor betydning ifølge Klavs Vedel.

- Det betyder, at vi ikke længere selv er med til at definere vores skole. Vi mister indflydelse, og det har stor værdi i vores lokalsamfund, at vi selv kan prioritere, lyder det fra ham.

Skal sparkes til hjørne
Et helt konkret eksempel er lejrskolen, som hvert tredje år samler hele skolen på tværs af klassetrin. Den frygter Klavs Vedel for ikke er garanteret med den nye ledelsesstruktur.

Derfor har han sammen de tre øvrige oplandsskoler i Odder Kommune taget initiativ til en underskriftsindsamling mod spareforslaget. I alt har 1000 personer skrevet under, og de vil mandag blive afleveret til borgmester Uffe Jensen (V) inden byrådsmødet. Her vil der også være en demonstration foran rådhuset.

Læs også Elever dyrker motion i frikvarteret og er glade for det

- Vi håber på, at beslutningen bliver sparket til hjørne, så der bliver tid til at træffe en bedre afgørelse. Ude på skolerne har vi også fundet frem til alternative løsninger, siger Klavs Vedel.

Skolerne foreslår blandt andet, at der kan skæres i længden på elevernes skoledag, så pengene kan spares på den måde.   

De fire skoler, forslaget kan få indflydelse på, er udover Hundslund dem i Saksild, Gylling og Hou. 

00:33

For nylig sagde skolelederen på Kolind Centralskole i Syddjurs op i protest mod besparelser. Se den rørende afsked med børnene her. 

Luk video