Fire skoleledere bliver til én: Forældre i oprør mod besparelser

Byrådet i Odder Kommune skal beslutte om, der skal indføres fælles ledelse, skolebestyrelse og administration for fire landsbyskoler

01:41

Forældre på fire landsbyskoler i Odder Kommune går mandag på barrikaderne for at råbe byrådspolitikerne op.

Blandt andet Hundslund Skole, som TV 2 | ØSTJYLLAND fortalte om søndag, men også på tre øvrige skoler er forældrene utilfredse med udsigten til at miste deres skoleleder og skolebestyrelse.

Odder Byråd skal mandag aften behandle et forslag om en ændret skolestruktur i kommunen. En del af det forslag vedrører de fire skoler i Hundslund, Gylling, Saksild og Hou. 

Læs også Landsbyskoler frygter for spareøvelse: Vi mister indflydelse

Idéen er, at i stedet for at have en skoleleder på hver skole, skal der i stedet være én skoleleder for dem alle fire og én fælles administration. Under sig vil skolelederen have en række afdelingsledere.  Derudover er det blevet foreslået, at de lokale skolebestyrelser nedlægges, og der i stedet indføres en fælles. 

Også skolebestyrelsesformand Klavs Vedel fra Hundslund Skole er bekymret for, at sammenlægning vil svække lokalsamfundet. 

Hvis skolerne mister deres lokaleskoleleder og skolebestyrelse, vil der være længere afstand mellem forældre og skole og på den måde går det ud over de små samfund, er frygten:

- Det, vi er nervøse for i den forbindelse, er, at det i sidste ende kommer til at svække demokratiet lokalt, siger formand for skolebestyrelsen på Saksild Skole og Børnehus, Line Krogager Andersen, til TV 2 | ØSTJYLLAND, som i dag har et tæt samarbejde med skolelederen. 

1.000 forældreunderskrifter bliver mandag overdraget til Odder Byråd.

Forældrene bryder sig ikke om udsigten til centralisering. Sammenlægningen af skoleledelser, adminstration og skolebestyrelser vil spare Odder Kommune for 1,5 millioner kroner årligt på grund af færre udgifter til lederlønninger.

Læs også Odder Gymnasium dropper Facebook i skoletiden

I de fire berørte landsbyer er der i alt indsamlet 1.000 underskrifter, som mandag bliver afleveret til byrådsmedlemmerne inden mødet, hvor beslutningen om sammenlægningen skal træffes. 

På dagsordenen er også blandt andet ændring af skoledistrikter i Odder Kommune.

I tv-indslaget øverst i artiklen kan du høre mere om forældrenes bekymringer.

03:46

VIDEO: Borgmester Uffe Jensen (V) forholder sig til forældrenes bekymringer. 

Luk video