Cykelklub oplever stor fremgang efter Tour de France

Interessen for cykelsport er vokset markant efter Jonas Vingegaards sejr i årets Tour de France. Det kan mærkes til Hadsten Gade Grand Prix og i Odder Cykelklub.

Efter den danske kæmpesucces ved årets Tour de France er cykling blevet en yderst populær sport herhjemme.

Torsdag går starten til Hadsten Gade Grand Prix, og interessen for gadeløbet har i år været stor. Der er solgt 500 billetter til fanzonen, og samme antal billetter er ikke blevet solgt siden 2015.

Til gadeløbet kan man blandt andet se tour-stjernerne Mads Pedersen og Michael Mørkøv.

Cykeldrømme i Odder

I Odder Cykelklub viser Tour de France-feberen sig også. De har fået hele otte nye medlemmer siden Jonas Vingegaard hev sejren i land.

- Normalt kommer der en eller to ryttere hvert halve år, siger Ole Weigelt, som er træner i Odder Cykelklub.

Han er ikke i tvivl om, at Tour de France har spillet en afgørende rolle i de mange nye medlemmer.

- De har et kæmpe forbillede og kan sige, Jonas Vingegaard kørte i klubben, det er vi jo mega stolte over. Så det kan bruges som motivation også, siger Ole Weigelt.

Max Højmark fra Odder er en af de nye medlemmer i klubben, hvor cykeldrømmen er i live.

- I juli var jeg nede at se Tour de Fance, da de kom kørende i virkeligheden, og så synes jeg det så fedt ud, og så ville jeg gerne have, at det var mig, siger Max Højmark.

Christian Felthaus (tv.), Magnus Kirkegaard og Max Højmark (th.) træner alle i Odder Cykelklub.
Christian Felthaus (tv.), Magnus Kirkegaard og Max Højmark (th.) træner alle i Odder Cykelklub.

Generel fremgang i cykelsporten

Tendensen ses også i resten af landet, og det er tiltrængt efter en lang periode med nedadgående medlemstal blandt unge landevejscykelryttere. Hos Dansk Cykle Union glæder de sig over de mange nye medlemmer.

- Det er dejligt for os at se, at klubberne smøger ærmerne op og siger, kom nu og prøv at være cykelrytter, for cykelsport er fantastisk, siger Martin Elleberg Petersen som er direktør for Danmarks Cykle Union.