Alle elever og lærere får iPad

Byrådet har besluttet at uddele 2.580 iPads

Som Europas første uddeler Odder Kommune iPads til alle elever og lærere i kommunens skoler. Også i 0. klasse.

For eleverne i Odder Kommunes skoler skal der i fremtiden ikke slides nær så mange kladdehæfter, viskelædere og blyanter op. 

Mandag vedtog Odder Byråd nemlig, at samtlige lærere og elever i kommunens skoler skal have udleveret iPads, og at en stor del af undervisningen skal flyttes dertil.

Tirsdag blev kontrakten så underskrevet mellem kommunen og leverandøren af de mange elektroniske mini-computere, it-firmaet Atea.

-  Det er jo bare alle tiders at være på forkant med udviklingen, og Odder Kommune er nu en pioner, siger borgmester Elvin J. Hansen (S).

- Med tiltaget håber vi at få elever, der er helt up-to-date i forhold til den mere og mere digitaliserede verden, som de befinder sig i, fortsætter han.

Også til de yngste
I alt bliver der i kommunen uddelt ikke færre end 2.580 iPads af den nyeste udgave, og også de alleryngste elever i 0. klasse kan se frem til elektronisk indlæring.

- Selv de helt små elever er i dag fortrolige med iPads og computere hjemmefra, så vi mener, det er helt naturligt, at de også kan nyde godt af det i undervisningen, siger Elvin J.  Hansen.

Kontrakten lyder på 7,9 millioner kroner og omfatter levering af de mange iPads samt en række kurser for lærerne. Pengene skaffes via kommunens udviklingspulje.  De smarte iPads har ikke kun fundet vej til Odder-områdets skoleelever.

Kommunens politikere har i beslutningsprocessen nemlig selv set sig lune på de flade maskiner og investeret i et eksemplar til hver af byrådets medlemmer.

- Det er virkelig smart, og vi sparer en hulens masse papir.

Bilag og dagsordener hentes nu bare ned på iPaden, siger borgmester Elvin J. Hansen.