Afsløret af postkasser - ung mand taget med stort krudtlager

En 19-årig mand har erkendt, at han natten til mandag kørte rundt og sprængte postkasser i Saksild. I hans bil fandt politiet 71 kanonslag.

Det brager løs med kanonslag i år, og det gjorde det også natten til mandag i Saksild. Her blev to postkasser sprængt i luften, oplyser Østjyllands Politi.

Politiet blev bekendt med eksplosionerne, da et kvikt vidne havde noteret nummeret på nummerpladen på den bil, hvorfra kanonslagene blev smidt. 

Registreringsnummeret overlod vidnet til politiet, som i løbet af mandagen lagde vejen forbi en 19-årig mand i Beder.

Han er nemlig ejer af den pågældende bil, og i bilen fandt politiet 71 kanonslag. 

Den 19-årige erkendte, at han havde kørt rundt natten før og sprængt postkasser, og Østjyllands Politi har derfor nu sigtet ham for både hærværk og for at overtræde fyrværkeriloven.

Mange kanonslag i år 

Postkassesprængningerne i Saksild kommer efter en periode, hvor flere østjyske byer har været hårdt plaget af høje brag fra ulovligt fyrværkeri.

For nylig fortalte vicepolitiinspektør for forebyggelse ved Østjyllands Politi, Camilla Nielsen, at politikredsen i oktober modtog flere anmeldelser om affyring af kanonslag end normalt.

- Desværre oplever vi i politikredsen, at der er en øget tendens til, at man fyrer meget kraftige kanonslag af. Vi har blandt andet fået anmeldelser fra Aarhus, Lystrup, Hjortshøj, Haarup, sagde hun.

Kanonslag

Kanonslag findes i mange forskellige størrelser med alt fra fem til 500 gram krudt i. Nogle bliver produceret hjemme hos private, de fleste bliver købt i udlandet og importeret hertil. På forskellige Facebook-grupper fremgår det, at der er mange mellemhandlere, der sælger kanonslag kassevis, ligesom der også er sælgere, der forhandler dem stykvis.

TV2 ØSTJYLLAND har den seneste tid sat fokus på problemet og har blandt andet været i kontakt med flere sælgere af kanonslag, som bekræfter at der er flere kanonslag i omløb, end der plejer at være.

Det har givet en hel del uro, og Hadsten har været særligt hårdt ramt. Her har politiet fået mange anmeldelser, lød det for nylig fra Vicepolitiinspektør ved Østjyllands Politi Kristian Juliussen.

- Hadsten er højdespringer i forhold til anmeldelser om kanonslag. Vi har fået mange anmeldelser de seneste par uger, lød det fra vicepolitiinspektøren.