Terma glade for visioner om infrastruktur

Den store østjyske virksomhed Terma håber at få glæde af mobilitetskonferencen

02:48

1 af 2

Teknologivirksomheden Terma deltog i dag, fredag, ved mobilitetskonference i Grenaa. Her blev der talt om den generelle infrastruktur på Djursland. Noget som betyder meget i forhold til bosætning og arbejdspladser.

Der blev talt i store visioner. Blandt andet var en udvidelse af letbanen på papiret, og det vakte stor glæde hos den østjyske virksomhed Terma, der oplever stor vækst, men ikke altid har lige nemt ved at finde kvalificeret arbejdskraft.

- Vi står foran en meget stor vækst, og vi er godt i gang. Og i forhold til at få især tiltrukket og fastholdt specielt de længerevarende uddannede, som typisk vil bo inden for ringgaden eller i hvert fald i Aarhus-nærområdet, betyder det, at vi i langt højere grad kan tiltrække dem, og at vi kan fastholde dem, siger Kirsten Nielsen Sørensen, der er HR-direktør på Therma i Grenaa.

- En god mobilitet for vores arbejdskraft den er alfa og omega for den vækst, vi står foran, siger Kirsten Nielsen Sørensen.

Terma lander milliardaftale om kampfly

Store visioner er første skridt

Selvom der blev talt i ambitiøse veninder var der dog ikke ligefrem konkrete mobilitetsforslag eller planer på bordet. Men direktøren fra Terma var alligevel rigtig godt tilfreds og fuld af forhåbninger.

- Jeg vil sige at for at kunne handle, så er det vigtigt at have nogle visioner. Man skal turde at tænke stort. Og når kommunerne på Djursland hægter sig så kraftigt op på Business Region Aarhus og på det østjyske bybånd og alligevel tør tænke: Vi er noget i os selv, så bringer visionen til, at man også handler og står sammen om at få truffet de rigtige beslutninger. Og det vigtigste er, at der er en enighed i området om, hvad der er vigtigt, siger Kirsten Nielsen Sørensen.

Se mere i videoen øverst i artiklen.