Østjysk kommune har højeste incidens i Danmark

Norddjurs kommune har lørdag den højeste testkorrigerede incidens af alle kommuner i Danmark. Borgmester, Jan Petersen (S), mener, at de har grebet ind i tide og håber på, at kurven snart knækker.

Lørdag har Norddjurs kommune en testkorrigeret incidens på 177.

Det er den højeste incidens af alle Danmarks kommuner, og det er en stigning på 19 siden i går, fredag, hvor incidenstallet var 158.

På bare et døgn er kommunen gået fra at ligge nummer fem til at ligge i top på listen over kommunernes testkorrigerede incidenstal.

- Vi skal alle gøre os umage, så vi kan få knækket kurven. Vi gør lige nu alt det, som man i andre kommuner har erfaret hjælper med at få smitten ned, siger borgmester i Norddjurs kommune, Jan Petersen (S), til TV2 ØSTJYLLAND.

Den testkorrigerede incidens

Kommunen har blandt andet i samarbejde med Region Midtjylland øget testkapaciteten i kommunen. Derudover har de skærpet indsatsen i forhold til smitteopsporing i samarbejde med Styrelsen for patientsikkerhed, og de benytter sig af mindre lokale nedlukninger ved smitteudbrud.

- Man skal gribe ind i tide, og det mener jeg, at vi har gjort. Jeg håber meget, at det snart begynder at gå nedad med smitten, og at vi har fået knækket kurven, siger borgmesteren.

Eneste østjyske kommune i top 10

Norddjurs Kommune er den eneste østjyske kommune blandt de 10 kommuner med den højeste testkorrigerede incidens i Danmark.

Opdateret 15. maj.
En kommune bliver automatisk lukket ned, hvis den testkorrigerede incidens kommer over 250. Alt over 150 betragtes som højt.
Kilde: Statens Serum Institut
Opdateret 15. maj. En kommune bliver automatisk lukket ned, hvis den testkorrigerede incidens kommer over 250. Alt over 150 betragtes som højt. Kilde: Statens Serum Institut Foto: TV2

Hvis en kommunes incidenstal kommer over 250, vil kommunen automatisk blive lukket ned.

- Vi har klart en ambition om, at vi kan knække kurven, inden vi når dertil. Vi laver ikke en prognose på det, for det er ikke sådan lige at regne ud. Men jeg kan se, at når andre kommuner har stigende incidenstal og indfører de tiltag, vi bruger nu, så falder smitten også forholdsvist hurtigt igen, siger Jan Petersen.

Folk gør sig umage

Man vil først kunne se, om kurven er knækket, og om kommunens tiltag virker i løbet af de kommende dage - men borgmesteren er optimistisk.

- Jeg kan mærke, at folk gør sig umage, og at folk reagerer konstruktivt på, at det lige nu går den forkerte vej. Folk er lige nu ekstra opmærksomme på at huske at spritte hænder og alt det andet, der skal til, siger Jan Petersen.

Derudover pointerer han, at der ikke er smitteudbrud blandt den ældre del af kommunens borgere - hvor en stor andel er vaccineret.

- Det er primært blandt børn, unge og forældre, der udbryder smitte. Det er jo forventeligt, når vi nu har åbnet mere i Danmark.

Soundbox Soundboks Anlæg højtaler Musik Botanisk Have Støj

Regler for soundbokse skærpes: Nu skal der være ro alle dage klokken 20.00

Skærmbillede 2021-06-17 kl. 20.06.13

play Mindeværdig kamp: Danmark taber i Eriksen-hyldest

Hest Molslaboratoriet MolsLab

Nu taler politiet: Derfor rejses der sag mod Molslaboratoriet

20200325-134454-2-1920x1279we

Rejserestriktionerne lempes markant - danskerne kan tage på sommerferie i hele EU

jonas sloth fjernvarme laurbjerg

Familie spildte 60.000 kr. på den billigste løsning: Nu stiger priserne

20200714-125601-L-1920x1280we

Paddleboardere reddet i land på Djursland

Dagens mest læste