Kiloo inspirerer unge

Spilfirmaet er en stor succes

02:25

1 af 2

Det aarhusianske spilfirma Kiloo blev for nyligt kåret til årets gazellevirksomhed i Danmark. Kiloo er på meget kort tid blevet verdenskendt for at stå bag successpillet Subway Surfers, der er blevet downloaded hele 550 millioner gange.

Og en sådan succes er til inspiration for eleverne på Gameit College i Grenaa, hvor fremtidens spiludviklere udklækkes.

- Man stræber efter at blive ligesom dem, siger Lucas Adelholm, der er elev på Gameit College og sammen med en medstuderende, Casper Christiansen, har startet firmaet Archon Interactive.

Og de to studerende har allerede deres første spil på markedet.

- Min største drøm er at have et selvstændigt firma kørende, hvor jeg tjener penge nok til at kunne overleve på at lave spil, siger Casper Christiansen.

Kiloo har haft en vækst på over 2.000 procent siden 2010, har en plads blandt de 20 mest indflydelsesrige i branchen, og havde en omsætning på 120 millioner kroner sidste år.

Og derudover samarbejder Kiloo med Gameit College i Grenaa, hvor den aarhusianske spiludvikler er en inspirationskilde.

- Kiloo formår at lave en succes, som vores unge mennesker kan spejle sig i. Det er to brødre, som simpelthen har formået at brage igennem den globale spilverden. Og det er en succes, som kun er en times kørsel fra Gameit College, siger Søren Hansen, der er innovationschef på Gameit College.

Du kan se mere spiludvikling og Gameit College i indslaget øverst på siden.