Glasfoyer sprængt væk

Eksplosion ved sparekasse i Ørsted på Djursland

Foto: Kristian Bech

Natten til torsdag omkring klokken 03.52 sprængte ukendte gerningsmænd sig til penge ved Sparekassen Kronjyllands filial på Rougsøvej i Ørsted.

Til eksplosionen har gerningsmændene formentlig brugt gas, lyder de foreløbige meldinger fra Østjyllands Politi, som stadig afventer tekniske undersøgelser.

- Det var en voldsom eksplosion. Bygningen havde en glasfoyer foran på bygningen, som er sprængt helt i stykker, siger vagtchef Per Bennekov fra Østjyllands Politi.

Se: Ville sprænge sig til penge

På trods af eksplosionens størrelse skønner politiet, at der ikke har været nogen borgere i umiddelbar fare.

På det lille torv foran banken var sporene efter eksplosionen torsdag morgen tydelige, da der lå glaskår og byggemateriale spredt ud over torvet.

Gerningsmændene bag eksplosionen i banken er fortsat på fri fod, og Østjyllands Politi håber at få hjælp fra offentligheden.

Gerningsmændene forlod stedet i en mørk stationcar, og den håber politiet, at nogen måske har set.

Se: bank: Vi er klar til kunderne igen

- Vi vil meget gerne høre fra vidner, der har set bilen eller noget usædvanligt op til gerningstidspunktet, siger Per Bennekov.

Oplysninger i sagen kan gives til Østjyllands politi på telefonnummer 114.

- Vi skal nu løbe efterforskningen i gang. Vi skal snakke med folk derude og have undersøgt de tekniske spor, siger Per Bennekov, der fortæller, at meget tyder på, at gerningsmændene slap fra stedet med penge, men hvor stort et beløb vides endnu ikke.