Flygtninge takkede for tiden i Grenaa med blomster

Der var stor taknemmelighed fra asylansøgerne, da de skulle tage afsked med Grenaa

02:07

Samtlige fem østjyske asylcentre skal lukke, fordi der er kommet færre flygtninge til landet end forventet.

Derfor skal alle de asylansøgere, der hidtil har boet i Østjylland, altså flyttes til nye dele af landet. Det var noget asylansøgerne i Grenaa var meget kede af.

- Jeg kan lide Grenaa. Det er en smuk by, og menneskene i Grenaa er meget gode, siger Farzad Yarvisi, der var beboer på asylcenteret i Grenaa. 

Læs også Angreb på asylcenter for retten torsdag

Farzad Yarvisi skal nu flyttes til et andet asylcenter i Holstebro. Men hvis det stod til ham, så var han blevet i Grenaa.

- Jeg har det ikke godt, fordi jeg kan lide det her, siger Farzad Yarvisi.

På trods af udsigterne til at skulle flytte, var der overskud fra asylansøgerne i Grenaa til at sende nogle venlige ord afsted til den by, som de har kaldt hjem det seneste stykke tid.

- De er gode mennesker, jeg elsker alle mennesker i Grenaa, siger Mohsen, der også var beboer på asylcenteret i Grenaa. 

Læs også Ferhad på sprogskole

Og ikke nok med det, så havde en lille gruppe af asylansøgerne også taget initiativ til et møde med kommunens borgmester for at overrække en buket blomster som tak for tiden i Grenaa.

- Det er lidt rørende, synes jeg, det er jo, når alt andet er skrællet fra i vores voldsomme diskussioner, så er vi jo mennesker, og jeg møder jo en fin høflighed og en stor taknemmelighed, siger borgmester i Norddjurs Kommune, Jan Petersen (S).

00:25

Røde Kors kigger på, hvad der giver bedst mening for den enkelte, når asylansøgerne skal flyttes

Luk video