Endnu en skole må bukke under for coronasmitte: Lukker i en uge

Norddjurs Friskole er lukket den kommende uge på grund af Covid-19. Det er en nødvendig beslutning, lyder det fra skolelederen.

Indtil videre er fire personer testet positive for Covid-19 på Norddjurs Friskole, og det får søndag skolelederen til at lukke ned til og med den 4. oktober: Foto: Norddjurs Friskole

Fra mandag morgen er eleverne på Norddjurs Friskole i Grenaa igen tilbage til undervisningen bag computerskærmen, som de var det i foråret, hvor alle landets skoler var lukkede.

Indtil videre er fire personer testet positive for Covid-19 på skolen, og det får søndag skolelederen til at lukke ned til og med den 4. oktober:

Læs også Coronasmitten er stukket af: Nu lukker skole i en uge

- Det er en nødvendig beslutning. Hvis jeg spørger mig selv som skoleleder, om jeg fortsat kan tage ansvaret for alles sikkerhed, så bliver jeg nødt til at sige, at det kan jeg ikke tage ansvar for, og derfor vælger vi nu at lukke, siger Dorte Albæk, skoleleder ved Norddjurs Friskole.

Lørdag meldte også Randers Lille Skole ud, at de holder lukket i den kommende uge på grund af covid-19.

Dorte Albæk har løbende fulgt smittesituationen på skolen, og nu vælger hun, sammen med resten af skolens ledelse, at lukke skolen i en uge. Foto: Privatfoto

Vil foran smitten

Der er tale om to smittede medarbejdere, en elev og en forælder. I sidste uge var hele indskolingen sendt hjem, da der blev fundet smitte i to klasser, og de tre resterende klasser af den grund manglede lærere.

Læs også Høj smitte blandt unge: Mandag kan de blive testet ved universitetet

Dorte Albæk frygter, at smitten kan sprede sig yderligere, hvis ikke skolen lukker nu. Også selvom antallet af smittede er relativt lavt for nu:

Vi har et ønske om at komme foran virussen, før den for alvor tager fart.

Dorte Albæk, skoleleder ved Norddjurs Friskole

- Vi har et ønske om at komme foran virussen, før den for alvor tager fart. Der er tilfælde, hvor der er krydsrelationer med smittede, der har søskende som også går på skolen, eller andre børn der går til fritidsaktiviteter sammen, så vi frygter, at det kan komme til at gå for stærkt.

Læs også Mette fødte Hugo og græd fra morgen til aften

- Det kan være jeg tager fejl, men jeg vil hellere lukke min skole ned en gang for meget, end en gang for lidt. Det bakker vores forældrene og bestyrelsen også op om, siger Dorte Albæk.

Hun oplyser, at skolen har fulgt alle retningslinjer og efter første smitteudbrud på skolen har været i kontakt med Styrelsen for Patientsikkerhed løbende.

Tilbage til undervisning foran skærmen

Norddjurs Friskole, der rummer 220 børn og 26 ansatte, vil fra næste uge af være helt aflåst.

Undervisningen vil foregå digitalt i alle fag og i fuldt omfang:

Læs også COVID-19 LIVE: 340 nye smittetilfælde i Danmark - igen to dødsfald

- Det har vi gode erfaringer med fra første gang, vi var sendt hjem, så selvom vi var glade, da vi kunne komme tilbage på skolen, er vi blevet meget agile, og lærerne har haft søndag til at omstille og forberede sig, siger Dorte Albæk.

Skolen kommer ikke til at kunne tilbyde nødundervisning, og Dorte Albæk håber derfor, at forældrene selv kan løse den del:

Læs også Unik adgang: Få et kig ind i museets hemmelige lagerhaller

- Vi har meldt meget klart ud, at hvis det her projekt skal virke, så kan vi ikke have nødpasning. Det har vi også fuld opbakning fra bestyrelsen og forældrene til. Vi er alle interesserede i at få lagt virussen ned, siger hun.

Skolens ledelse følger løbende smitteudviklingen blandt børn og ansatte, og vil i slutningen af ugen tage stilling til, om situationen er til at åbne skolen igen den 5. oktober.