Frustreret borgmester om Odder-Letbane: Er der en voksen til stede?

Odders borgmester Uffe Jensen (V) er dybt utilfreds med forløbet omkring Letbanen til Odder og tilslutter sig nu Jacob Bundsgaards (S) krav om en redegørelse

Aarhus Letbane vil først begynde at testkøre på Odderbanen, når de har fået en ibrugtagningstilladelse fra Trafikstyrelsen. Det bekræfter Aarhus Letbane over for Ingeniøren.

Det betyder i praksis, at åbningen af Letbanen til Odder bliver yderligere udskudt, for Aarhus Letbane har end ikke søgt om en ibrugtagningstilladelse endnu. 

Og udsigten til en ny forsinkelse får Odder-borgmester Uffe Jensen (V) til at skærpe retorikken. Længe har han ventet i spænding på, at Odderbanen kunne åbne.

- Jeg tillader mig at bruge udtrykket at man kan være i tvivl om, hvorvidt der har været en voksen til stede. For mig er det et farceagtigt forløb. Der har kørt tog mellem Aarhus og Odder i 140 år, og nu skal der være en letbane på de samme skinner. At det kan være så svært at få den ud og køre, det er svært at forstå, siger Uffe Jensen til TV2 ØSTJYLLAND.

Ikke en tur til Mars

Igen føler borgmesteren sig henvist til sidelinjen, hvor der ikke kan gøres andet end at vente og håbe. 

- Der skal gøres et bedre stykke arbejde. Det undrer mig, at det kan være så svært at snakke sammen. Vi taler jo ikke om en tur til Mars – det er bare et tog, der skal køre på skinner, siger Uffe Jensen.

Kræver redegørelse

Aarhus’ borgmester Jacob Bundsgaard (S) har også været en af processens helt store kritikere.

Jacob Bundsgaard har senest været ude og sige, at forløbet krævede en redegørelse, og nu er Uffe Jensen gået med på den idé. 

- Efter denne seneste melding må jeg erklære mig enig med min kollega Jacob Bundsgaard i, at vi trænger til en redegørelse. Vi skal sikre, at der i fremtidige byer, hvor der skal bygges letbane, kan blive gjort et bedre stykke arbejde, siger Uffe Jensen.

Den seneste uenighed mellem Aarhus Letbane og Trafikstyrelsen, som har skabt denne forsinkelse, er, at Trafikstyrelsen vil have letbanen testet under reglerne for en ny jernbane, mens Aarhus Letbane håbede, at testene kunne foretages under reglerne for en eksisterende jernbane, eftersom skinnerne er de samme, som der i mange år er blevet brugt til at køre tog mellem Aarhus og Odder.

Men Trafikstyrelsen holdt på sit, og derfor venter Aarhus Letbane stadig på at teste på strækningen ved fuld hastighed – og de tests begynder altså nu først, når Trafikstyrelsen har givet en endelig tilladelse. 

TV2 ØSTJYLLAND forsøger at få en kommentar fra Aarhus Letbane.