Flere passagerer tager letbanen end bussen

Det er lykkedes at få passagerne til at tage letbanen. Der var 40 procent flere passagerer med letbanen end da bussen kørte på strækningen

Selv om der er østjyder, der må kigge langt efter letbanen, er der også en del, der har benyttet sig af den del af letbanen, der har kørt i knap fire måneder

På strækningen mellem Aarhus H og Aarhus Universitetshospital har letbanen 2.500 flere daglige kunder end bybuslinje 1A havde på samme strækning.

En passagertælling lavet af Midttrafik og Aarhus Letbane viser, at letbanen har cirka 8.400 kunder på hverdage. I al den tid, letbanen har kørt, har den fragtet 873.600 passagerer. 

Ifølge Midttrafiks optællinger er der 40 procent flere passagerer, end da der kørte busser på strækningen.

Ifølge letbanens egne tal kører det som smurt for Aarhus’ nye offentlige transportsmiddel. 99 gange ud af 100 er letbanen kommet til tiden. 
Ifølge letbanens egne tal kører det som smurt for Aarhus’ nye offentlige transportsmiddel. 99 gange ud af 100 er letbanen kommet til tiden.  Foto: Arkiv: Mikkel Berg Pedersen - Ritzau Scanpix

Tilfredse passagerer

- Der er lavet en tilfredshedsundersøgelse, som vi ikke er klar til at fortælle alt om endnu. Men det umiddelbare resultat er, at de allerfleste passagerer er meget positive over for den oplevelse, de har i Aarhus Letbane, siger Jens Velling, der er kommunikationschef hos Aarhus Letbane.

En af dem, der er meget tilfredse med letbanen, er Antoinett Vebel Pharao, der er kørestolsbruger. For letbane-togene er mere tilgængelige end busserne er.

- Man er afhængig af at skulle spørge nogle medpassager eller ens hjælper om at slå en rampe ud. Det gør jo også, at man forsinker bussen, og så føler man sig som handicappet meget mere til besvær, siger Antoinett Vebel Pharao. 

Kører som smurt

Ifølge letbanens egne tal kører det som smurt for Aarhus’ nye offentlige transportsmiddel.

99 gange ud af 100 er letbanen kommet til tiden. Men de har også haft god til at øve sig i. Godt 110.000 kilometer nåede letbanen at testkøre inden den blev indviet. Næsten tre gange rundt om jorden.

- Man kan godt tale om en vis form for held i uheld i det øjeblik, vi bliver aflyst tilbage i september 2017. Så får vi noget ekstra tid til at testkøre i, det er fuldstændig korrekt. Det har gjort driften lidt mere stabil, siger Jens Velling.

Passagertællingen viser også, at flest kunder stiger på letbanen ved Aarhus H, Aarhus Universitet og Aarhus Universitetshospital.

Stockholmsgade ligger i bunden med 350 daglige påstigere. Letbanen kører med flest kunder i tidsrummet mellem kl. 07 og 08 samt kl. 15 og 16.