Letbane overmalet med graffiti: - Det er frygtelig ærgerligt

En Facebook-bruger har delt et billede af et letbanetog overdækket af graffiti. Togene skal overvåges bedre, mener Aarhus-politiker

00:27

Et letbanetog er blevet overmalet med graffiti. Du kan se toget i videoen her.

En borger fra Aarhus blev mødt af noget af et overraskende syn, da han lørdag luftede sine hunde. På sin vej kom han forbi nogle parkerede letbanetog, og ét af dem så anderledes ud, end det plejede.

Et af togsættene var nemlig blevet malet med graffiti i farverne hvid, sort og orange langs hele den ene side.

- Jeg synes, det er synd og frygtelig ærgerligt, at et nyt togsæt allerede i den grad er overmalet med graffiti, siger Ango Winther (Soc.dem), der er medlem af Teknisk Udvalg i Aarhus Kommune.

En Facebook-bruger har delt dette billede af letbanetoget oversmurt med graffiti. Foto: Privatfoto

Han efterspørger bedre overvågning af letbanetogene i form af kameraer.

- Det skal væk hurtigst muligt, og så må man sørge for, at der bliver bedre overvåget, der hvor togene står, så vi kan have sikkerhed for, at der ikke er nogen, der kommer ind til dem, som ikke skal ind til dem, siger Ango Winther til TV2 ØSTJYLLAND.

Det overmalede togsæt står bag et højt hegn langs med Letbanens trafik- og servicecenter.

Ingen tog skal køre med graffiti

Aarhus Letbane ønsker ikke at stille op til interview om hærværket, men de oplyser, at i tilfælde af graffiti bliver letbanetogene altid taget ud af drift, og graffitien bliver fjernet hurtigst muligt. De bestræber sig på, at ingen letbanetog skal køre på skinnerne med graffiti malet på sig.

Hærværk er ikke just, hvad letbanen har brug for, understreger Ango Winther.

Læs også Et døgn efter ankomst: Letbanetog udsat for graffiti-hærværk

- Det er ikke rart. Det her system mangler jo stadig godkendelse til at køre på hele strækningen fra Odder til Grenaa, og det gør jo også, at vi halter bagefter med økonomien fra dag til dag, så det er frygteligt ærgerligt, at det kommer yderligere udgifter ind i et ellers godt system, siger Ango Winther (Soc.dem).

Det er ikke første gang, letbanetogene har været udsat for hærværk i form af grafitti. Allerede et døgn efter det første togsæt til letbanen ankom til Aarhus i slutningen af juni 2016, havde et ukendt antal gerningsmænd held med at male vognene til med grafitti.

01:43

Her kan du høre hele interviewet med Ango Winther (Soc.dem).

Luk video