Sommerhusejere føler sig snydt af kommunen

Planer om et nyt sommerhusområde ved Saksild Strand får flere nuværende sommerhusejere i området til at rette kritik mod Odder Kommune. De klager over manglende information og et uigennemtænkt projekt

02:00

Lars Langkilde er en af de nuværende sommerhusejere ved Saksild Strand, der er utilfredse med, at et stort område bliver omlagt til ferieboliger.

Udsigten til en mark, hvorpå der i fremtiden kan komme til at ligge ferieboliger, vækker ikke den store begejstring blandt sommerhusejere ved Saksild Strand.

Læs også Dyrepension truet af lukning: Hundegø udløser højlydt strid

- Vi er blevet ført lidt bag lyset af kommunen. For knap et år siden kom der en ny lokalplan og mange af os har investeret i vores huse i tillid til, at det ville blive ved med at være landzone og ikke skulle laves til rekreativt område,  siger Lars Langkilde, der er sommerhusejer på Saksild Strand.

Sommerhusgrunde skal skrottes

Det er Erhvervsministeriet, der har bedt Odder Kommune om at finde ud af, hvor der er udviklingsområder tæt på kysten.

Sommerhusejere ved Saksild Strand mener, at stranden i forvejen er overbelastet om sommeren.

Det er så blevet til, at to arealer med sommerhusgrunde i Odder Kommune skal skrottes. I stedet skal der etableres et nyt område på 24 hektar. Det svarer til lidt mere end 24 fodboldbaner.

Mange af os har investeret i vores huse i tillid til, at det ville blive ved med at være landzone.

Lars Langkilde, sommerhusejer

Byrådet i Odder Kommune skal behandle sagen på et ekstraordinært byrådsmøde om en uge, så sagen kan nå at komme i høring inden Erhvervsministeriet skal have et endeligt svar den 15. oktober.

Nogle af de nuværende sommerhusejere mener, at det er en forhastet proces.

Læs også Nabostrid: Udsigten er blevet ødelagt med vilje

- Havde vi ikke fået noget at vide om, det var det måske først kommet frem på byrådsmødet. Så havde vi nok følt, at vi var blevet taget lidt med bukserne nede, siger Lars Langkilde.

Ingen efterspørgsel på sommerhuse

Borgmester i Odder Kommune Uffe Jensen (V) mener, at kritikerne er for hurtige på aftrækkeren.

- Byrådet har heller ikke fået nogen informationer om konkrete projekter. Byrådet har alene forholdt sig til, at vi måske kan pille et område ud af Odder Kommune, hvor der ikke har været efterspørgsel på at bygge sommerhuse i mange år, siger Uffe Jensen.

Læs også Fik pludselig grusgrav som nabo: Støjer 11 timer i døgnet

Men de nuværende sommerhusejere mener, at et nye byggeplaner både vil ødelægge stranden og deres udsigt.

- Stranden er overbelastet om sommeren, og der er kun en sti ned til stranden. Jeg har købt det her, fordi jeg godt kan lide udsigten, siger Lars Langkilde.

Borgmester Uffe Jensen understreger, at byrådet i næste uge kun skal forholde sig til, om der kan komme sommerhuse på markerne. De skal ikke tage stilling til de tanker om byggeri på marken, som en projektgruppe har arbejdet med, og som flere naboer til markerne har set.

I videoen øverst i artiklen kan du se mere om sommerhusejerne ved Saksild Strand, der er utilfredse med, at en mark bliver omlagt.