Opråb til ældre: - Husk at sætte det tredje kryds til valget

Den 21. november 2017 er der kommunalvalg og regionsvalg, men der er endnu et valg, som folk skal huske

01:58

I en video forklarer formanden for Ældrerådet i Norddjurs Kommune, Jens Erik Madsen, hvad Ældrerådet har været med til at påvirke i kommunen.

Når danskerne den 21. november stiller sig i kø foran stemmeboksene rundt omkring i haller og på skoler, får nogle borgere tre stemmesedler.

Det er borgerne over 60 år.

Læs også Valg til Ældrerådet: - Stem eller lad være med at brokke dig

De skal, udover at være med til bestemme hvem der skal sidde i kommunalbestyrelsen og i regionsrådet, også være med til at bestemme, hvem der skal sidde i kommunens ældreråd. 

Når vi har en høj stemmeprocent, har vi større kraft og baggrund at tale med kommunalbestyrelsen ud fra.

Jens Erik Madsen, formand for ældrerådet i Norddjurs Kommune

Ældrerådet er et folkevalgt udvalg af borgere over 60 år, der repræsenterer ældres interesser og fremlægger ældre borgeres synspunkter for kommunalbestyrelsen, inden de træffer beslutninger inden for ældreområdet. 

- Det er vigtigt, at folk stemmer til ældrerådsvalget, fordi vi skal have en høj stemmeprocent. Når vi har en høj stemmeprocent, har vi større kraft og baggrund at tale med kommunalbestyrelsen ud fra, siger Jens Erik Madsen, der er formand for Ældrerådet i Norddjurs Kommune.

Frisk mad på plejehjemmene

I Norddjurs Kommune har ældrerådet været med til at bakke op, om at plejehjemsbeboere igen skal have frisk mad hver dag, som er lavet på plejecentrene, i stedet for vakuumpakket mad fra et centralt køkken.

Læs også 80-årige Ingrid glæder sig til duften af mad på plejehjemmet

- Det er vigtigt for ældrerådet, at de ældre mennesker, der bor hjemme, også får god mad, og det skal det nye ældreråd være med til at sørge for, siger Jens Erik Madsen.

Til ældrerådsvalget er der 11 kandidater, og de ni, der får flest stemmer, bliver valgt ind.

Læs også Kate Runge tabte spøjs lodtrækning om formandspost

I linket her kan du læse, hvem der stiller op.

Ved det seneste valg stemte 69 procent af borgerne over 60 år til ældrerådsvalget i Norddjurs Kommune.