80-årige Ingrid glæder sig til duften af mad på plejehjemmet

Det er snart slut med vakuumpakket mad på plejehjemmene på Djursland. Maden skal igen laves på plejecentrene, og det kommer ikke til at koste ekstra

Syv vakuumpakker med mad til en hel uge er i mange år blevet kørt ud til plejehjemmene i Norddjurs og Syddjurs Kommuner.

Det er dog slut fra næste år, når maden igen skal laves i køkkener på plejehjemmene. 

quote Jeg synes, at det er en rigtig dejlig idé, fordi så kan vi komme til at dufte til maden.

Ingrid Scavenius Trampe, plejehjemsbeboer

- Jeg synes, at det er en rigtig dejlig idé, fordi så kan vi komme til at dufte til maden, imens den bliver lavet, og så slipper vi for at varme det op i mikroovnen. Det går altså somme tider ud over maden, siger 80-årige Ingrid Scavenius Trampe, der bor på plejecentret Digterparken i Grenaa.

Hør hvilken ret plejehjemsbeboer Else Margrethe Hansen særligt glæder sig til at spise.

Politikerne i Norddjurs og Syddjurs Kommune har besluttet at lukke centralkøkkenet Djurs Mad og i stedet lave frisk mad direkte på plejehjemmene.

Pengene til projektet har de blandt andet fået fra Ældreministeriet, der har givet de kommuner til sammen 13 millioner kroner til at opsætte nye og renovere gamle køkkener.

Koster det samme

Derudover har politikerne regnet ud, at det vil koste det samme at lave mad på plejehjemmene som det gør at få det leveret fra Djurs Mad.

quote Det er faktisk ikke dyrere at lave det her.

Ole Bollesen, formand, Ældreudvalget, Syddjurs Kommune, Soc.dem.

- Vi tror på, at det giver en bedre stemning, og det er faktisk ikke dyrere at lave det her, siger Ole Bollesen (S), der er formand for Ældreudvalget i Syddjurs Kommune til TV2 ØSTJYLLAND.

- Det primære for os er jo heller ikke prisen, men en rigtig god madoplevelse, siger Lars Møller (S), der er formand for Voksen- og plejeudvalget i Norddjurs Kommune.

Djurs Mad ikke en succes

Ifølge Ole Bollesen (S) blev Djurs Mad i sin tid oprettet, da kommunerne havde en forventning om, at de skulle køre meget mad ud til hjemmeboende ældre, men sådan blev det ikke.

- Der er ikke særligt mange ældre, der skal have mad leveret, og efterhånden blev det for dyrt og omkostningstungt at bruge Djurs Mad. Vi tjente penge på det i starten, men nu er det blevet for omkostningstungt, siger Ole Bollesen (S).

I Norddjurs Kommune havde de en forventning om at spare 4,4 millioner kroner årligt ved at lave Djurs Mad, og det lykkedes ifølge Lars Møller (S) også.

Nu har de så regnet ud, at de kan lave maden på plejecentrene til samme pris og uden at tage penge fra andre områder.

Skal vi passe børnene, mens du er til valg-debat? Tilmeld dig TV2 ØSTJYLLANDs børnevenlige debatmøde om Norddjurs Kommune lørdag den 11. november her.

80_percent

play Lystbådepladser bliver revet væk

Ikea Skejby Aarhus IKEA

Genåbningsglæde hos IKEA: Håber ikke alle kommer på tirsdag

LINE JENSEN, KUNSTIGE NEGLE

play Line elsker kunstige negle: Former dødsstjernen på din fingerspids

Politi

Mand bragt på hospitalet efter slag og spark i hovedet

Silkeborg Højskole

Højskole bruger ny taktik: Fortsat kun et smittetilfælde

renovering

Danskerne vil bruge feriepenge på boligen - og det er et problem, siger eksperter