Michael, Michael og Michael kæmper for Ryomgård

En umage trio turnerer rundt i valgkampslandet med base i Ryomgård på Djursland. De hedder alle tre Michael, stiller op for tre forskellige partier og kæmper for deres lokalområde

Tre nye kandidater fra Ryomgård har indgået en navnealliance, der går på tværs af partiskel, men som geografisk holder sig inde for samme postnummer - 8550 Ryomgård. 

Michael Mikkelsen (DF), Michael Stegger Jensen (S) og Michael Skaaning Johansen (RV) har skrevet et fælles valgmanifest, hvor de forklarer, hvilke lokale ting de vil kæmpe for i byrådet. Dels vil de have flere ældreboliger i landsbyen, bedre trafiksikkerhed, og så vil de prioritere miljøet. 

- Vi ønsker at bevise inden valget, at vi kan arbejde sammen. Normalt er folk alt for gode til at finde det, som skiller os ad, men vi er interesserede i det, som samler os, lyder det fra Dansk Folkepartis Michael Mikkelsen. 

Hans navnebror fra Radikale Venstre er også enig. 

- Jeg kan godt forstå, hvis folk synes, det er mærkeligt, men for mig handler det om det store samarbejde, siger Michael Skaaning Johansen.

Mere end navnesjov: Også del af kapløbet

Hos Dansk Folkeparti er det hele tre ud af fem kandidater, der har postnummer i Ryomgård. Udover Michael Mikkelsen er det de to nuværende byrådspolitikere, Laila Sortland og spidskandidaten Per Dalgaard.

Selvom Michael Mikkelsen er den nye kandidat, så håber han at overhale sine to partikammerater ved at få et højere personligt stemmetal. 

- Men det får jeg jo at se, når folk har sat deres kryds. Det har vakt opsigt lokalt, at Michael, Michael og jeg er gået sammen om en fælles platform, som vi kan arbejde ud fra. Jeg tror, det giver porte, lyder det fra Michael Mikkelsen (DF). 

Ikke enige om alt

De tre gange Michael har nu været ude og stemme dørklokker et par gange sammen. Selvom Michael Skanning Johansen (RV) har prøvet at udfordre de andre på holdninger, så fastholder han, at det er ikke er meget, de er uenige om.

- Michael Stegger fra Socialdemokratiet og jeg har nogle diskussioner om, hvorvidt der skal opføres ungdomsboliger i Rønde, og jeg driller Michael Mikkelsen med, at han ikke er en rigtig DF'er, siger den radikale Michael Skaaning Johansen. 

Inden du sætter dit kryds – følg valgkampen i Syddjurs Kommune

I hvert fald tegner der sig et billede af, at Michael Mikkelsen er uenig med visse forslag, som de nuværende DF-medlemmer af byrådet har stillet.

Eksempelvis mener han ikke, at Syddjurs Kommune bør forbyde frontpersonale at bære tørklæde, som Per Dalgaard ellers har forslået ved flere lejligheder.

- Et eventuelt forbud skal komme fra Christiansborg. Vi har ikke råd til som kommune at jage medarbejdere ud, som så vil kunne skifte job til anden kommunen, som ikke har samme regler, siger Michael Mikkelsen. 

Udover de tre gange Michael, der alle bor i Ryomgård, så er der fem andre kandidater fra postnummeret: Hans Christian Baltzer (S), Gustav Bielefeldt (K), Diana Bang (K) samt Laila Sortland og Per Dalgaard fra Dansk Folkeparti. 

Skærmbillede 2021-01-22 kl. 17.34.30

Populær prøvelejlighed: Ida og Per skifter Holbæk ud med Endelave

Mobilepay

Telefon-svindlere narrede ældre kvinder

Skærmbillede 2021-01-22 kl. 09.15.49

play 2020 slog alle rekorder: Travlhed som aldrig før på genbrugsstationerne

20181016-152953-3-1920x1261we

Ny omfartsvej udvides med et ekstra spor

20210118-185420-L-1920x1232we

9 ud af 10 vil takke ja til coronavaccine

Lige nu
AstraZeneca

liveblogAstraZeneca melder om forsinkede coronavacciner