Jens fortørnet over forhold på valgsted: - Det kan lægge hele byen ned
Jens Ahm måtte stå i kø for at komme ud efter at have stemt - og det foregik via samme dør, som folk kom ind. - Det er tosset, siger han.
Tirsdag formiddag omkring klokken 9.15 steg Jens Ahm på sin cykel og cyklede de cirka 300 meter hen til Vestergadehallen på Vestergade i Silkeborg for at stemme til kommunalvalget. Synet der mødte ham, gav ham et chok.
- Der var kun en indgang, som også blev brugt som udgang. Så går man og gnubber sig op og ned ad hinanden. Det er jeg meget fortørnet over, siger han til TV2 ØSTJYLLAND.
Jens Ahm fortæller, at der både var kø for at komme ind og ud, og han spurgte til, om man ikke kunne åbne for nødudgangene i den ene ende af hallen for at få en udgang.
- Jeg fik at vide, at det kunne man ikke, for så ville det blive koldt i rummet, og folk ville blive forkølet.
Men det lod Jens Ahm sig ikke spise af med. Han ringede til valggeneralen i Silkeborg Kommune, Lejf Rattenborg Bøgedal, for at få gjort noget ved problemet. Han følte dog ikke, at han blev hørt.
Det er tosset
- Det er vigtigt at få det stoppet og ordnet, inden det store rykind kommer i eftermiddag, mener Jens Ahm, som selv stod i kø tre-fire minutter for at komme ud af hallen igen.
- I den tid var der flere folk, som møvede sig igennem for at komme ud. Det er tosset, siger han.
Lejf Rattenborg Bøgedal bekræfter, at han har talt med Jens Ahm tidligere på dagen.
- Vi handler selvfølgelig på det, når nogen føler sig utrygge, så derfor har jeg ringet og snakket med dem derude og bedt dem om at åbne en anden dør. Det ville de tage hånd om, fortæller han.
Sådan har det altid været
Men kan det passe, at der kun er én dør på valgstedet, som både fungerer som ind- og udgang?
- Ja, vi har altid kun haft en indgang der. Men nu har jeg snakket med dem og bedt dem om at gøre noget ved det.
Burde man ikke have gjort det på forhånd?
- Jeg havde ikke set det som et markant problem, for sådan har det altid været, siger han.
Ifølge Lejf Rattenborg Bøgedal er der nu åbnet en anden dør, som kan bruges som udgang, ligesom der er klistret pile på gulvet for at gøre noget ved problemet.
- Men det er ikke handicapvenligt, fordi man skal ned af trapper, så der vil være nogen, som skal ud samme sted, som de kom ind, forklarer han.
For Jens Ahm handler det om at få styr på problemet, inden alt for mange mennesker kommer gennem valgstedet. Han har nemlig en bekymring.
- Det er ikke for at gøre vrøvl, men det er for, at vi ikke bliver lagt ned i hele byen, siger han.