Tidligere holdkammerat om Chris Ankers død: - Det er meget sørgeligt

Ven og tidligere holdkammerat Kasper Klostergaard har kendt Chris Anker Sørensen siden teenageårene, hvor de begyndte at cykle sammen.

De har kørt med og mod hinanden gennem hele deres fælles cykelkarriere.

Først som 13- og 14-årige i de lokale cykelklubber i Hammel og Horsens. Siden som prøvecykelryttere – også kaldet stagiaires – på Bjarne Riis’ hold, Team CSC, i 2005, og til sidst som professionelle cykelryttere over en længere årrække.

Med andre ord kendte ven og tidligere cykelrytter Kasper Klostergaard fra Horsens Chris Anker Sørensen ganske godt. Derfor berører Chris Anker Sørensens død ham også dybt.

- Det er så sørgeligt, som noget kan være. Han er lige så gammel som mig. Så det giver da lige en reminder om, at det lige pludseligt kan gå stærkt det hele. Så det er helt forfærdeligt og en sørgelig ting. Han efterlader to små børn og Michelle. Det er næsten ikke til at være i, siger Kasper Klostergaard til TV2 ØSTJYLLAND.

- Utroligt trist  

Chris Anker Sørensen mistede livet sidste weekend under en træningstur på cykel. Ulykken skete i Belgien, hvor den tidligere cykelrytter befandt sig i forbindelse med VM i cykling, hvor han skulle være cykelkommentator. 

På finaledagen for VM i cykling og en uge efter ulykken er der ifølge Kasper Klostergaard ikke nogen tvivl om, at Chris Anker Sørensens fravær glimrer.

- Det er meget sørgeligt, at han ikke er her mere. Og når han nu plejer at kommentere på cykelløb, så bliver man jo mindet om det endnu mere. Så det er utroligt trist, at han ikke længere er blandt os, siger Kasper Klostergaard.

Det er ikke Kasper Klostergaards plan at se finaleløbet direkte i dag, da han skal på tur med sin familie. Han fortæller dog, at han regner med at se det på et senere tidspunkt i stedet for. 

Cyklede på samme hold 

Kasper Klostergaard og Chris Anker Sørensen kørte begge for det samme cykelhold over en længere årrække, som professionelle cykelryttere.

Kasper Klostergaard skrev først kontrakt med CSC i 2006, og året efter kom Chris Anker Sørensen til. 

I samme periode boede de i Lucca i Italien, hvor de trænede sammen.  

Karrieren som professionel cykelrytter blev indstillet for Kasper Klostergaard i 2014 – to år efter, han stoppede hos Team CSC. 

Chris Anker Sørensen stoppede på holdet i 2015. Han fortsatte som professionel cykelrytter, indtil han blev cykelkommentator for TV 2, hvor han var en afholdt og respekteret kollega.