Testcenter-kø spærrede større vej: Nu er der en løsning

Bilerne skal fremover ind og holde i kø ved boldbanerne, for at undgå trafikalt kaos.

Kaosset har været totalt. Bilister kørte på cykelstien, busser kunne ikke komme ud fra sidegaderne, køen strakte sig i begge retninger og politi og hjemmeværn forsøgte at styre trafikken.

Langmarksvej er en af de større trafikårer i Horsens, som normalt forbinder borgere i den østlige del af byen med motorvejstilkørslen. Men den seneste tid beretter flere om så massiv kø på vejen, at de har måttet vende om.

Køen skyldes testcenteret, som ligger midt på Langmarksvej ved byens største idrætsanlæg og svømmehal CASA Arena. Her PCR-testes både gående og kørende og genåbningens store efterspørgsel på test har i Horsens betydet trafikkaos.

Men nu skulle der være fundet en løsning.

Fra torsdag morgen bliver der lavet baner til ventende biler mellem halbygningen og boldbanerne. Håbet er, at ventebanerne kan mindske køen på Langmarksvej
Fra torsdag morgen bliver der lavet baner til ventende biler mellem halbygningen og boldbanerne. Håbet er, at ventebanerne kan mindske køen på Langmarksvej Foto: Google Maps


Baner til ventende biler

Horsens Kommune, Sydøstjyllands Politi og Region Midtjylland har sammen aftalt, at køforholdene på Langmarksvej fra på torsdag bliver ændret.

- Særligt de seneste 14 dage har vi oplevet et stigende pres på testcentret ved Langmarksvej, siger borgmester i Horsens Kommune Peter Sørensen (S).

- Det handler vi nu på, så det bliver nemmere at komme ind til centret, og dermed fjerner vi noget af den kø, der lige nu opstår.

Fra torsdag morgen vil der mellem boldbanerne og Casa Arenas store halbygning være 6-7 vejbaner, som ventende bilister kan holde i, hvis der er ventetid ved testcenteret.

Dermed kan bilisterne hurtigere køre af Langmarksvej og holde i kø uden at genere andre bilister. 

Søstrene Grene

Grundlæggeren af Søstrene Grene er død

Anholdt. Politi

Tyveri udviklede sig: 25-årig skubbede Netto-ansat

vold Horsens Nørretorv

Ung mand klinisk død efter tæsk: Nu er den fjerde mistænkte anholdt

Tanja Lauenborg

Vil tilbage i politik

Bøgen er sprunget ud, men varmen lader vente på sig.

Foråret lader venter på sig: Det kølige vejr fortsætter

Jacob Thage Museum Jorn

Museer presset af coronapas: Publikum udebliver

Dagens mest læste